Sparta tribunes in coronatijd
foto ITWM

De in het betaalde voetbal goed ingevoerde sport-marketeer Chris Woerts heeft gisteren in het programma Veronica Inside aangegeven dat de kans groot is dat in het voetbalweekend van 23/14 en 25 april weer publiek in de stadions zal worden toegelaten.

Woerts meldt het volgende: “Er moet nog een klap op gegeven worden in Den Haag, maar vanaf 25 april wordt er weer publiek toegelaten bij wedstrijden in de eredivisie”, “Ik denk dat er tussen de 5000 en 10.000 supporters mogen komen. Het hangt af van de capaciteit van het stadion, maar het is de bedoeling dat er in de laatste speelronden weer publiek bij komt. De seizoenkaartacties komen nog, want de supporters moeten nog verlengen. De supporters moeten dus een beetje liefde voelen van de club en het stadion.”

Dat betekent dat Sparta – VVV mogelijk weer de eerste wedstrijd zal zijn waar een deel van de Sparta supporters weer naar toe kunnen gaan. Het is koffiedik kijken, maar het zo zou maar eens kunnen dat het deel dat de SCC “In voor- en tegenspoed” heeft genomen en dit seizoen nog geen enkele wedstrijd zag, als eerste groep weer op Het Kasteel welkom zou zijn.

Maar niets in deze tijd is natuurlijk een zekerheid: plotsklaps oplopende besmettingscijfers, volle ziekenhuizen, een ander advies van het OMT, een wispelturig kabinet, de mening van Lange Frans en de grillen van de catering bij Sparta; het zijn allemaal zaken die invloed hebben op een vol of leeg Kasteel. Laten we in ieder geval hopen dat we weer snel naar onze club kunnen gaan kijken en dat Chris Woerts ons voor het eerst wat hoop geeft.

UPDATE: 20:00 uur: De NOS meldt dat er bij Sparta – VVV 2.000 toeschouwers onder strikte voorwaarden aanwezig mogen zijn.

NOS.nl meldt het volgende:

De thuisspelende eredivisieclubs mogen in speelronde 30 een beperkt aantal fans toegang geven. Die moeten wel kunnen aantonen dat ze geen corona hebben. Daarvoor hebben ze een testbewijs nodig. De testen moeten zoveel als mogelijk binnen 24 uur voor de start van de activiteiten zijn afgenomen.

De testen vinden plaats in het kader van de fieldlabs die de overheid al eerder liet plaatsvinden. Bij twee wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en onlangs bij de interland Nederland-Letland werd er getest met publiek in het stadion.

De pilots zijn bedoeld om met sneltesten op een veilige en verantwoorde wijze sociale activiteiten te heropenen.

Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB: “Het nieuwe wettelijk kader voor sneltesten moet in mei actief worden. Met nog een aantal spannende speelrondes te gaan, is het realistisch dat dit seizoen eindigt zoals het is begonnen: met supporters in de stadions die de spelers aanmoedigen.”

Bron: Voetbalprimeur

De reactiemogelijkheid voor dit onderwerp was tijdelijk afgesloten. ITWM is geen politiek discussieplatform of een plaats waar voor- en tegenstanders van de corona-maatregelen met elkaar in gesprek moeten gaan. Daarvoor zijn genoeg andere websites! Verder bestaat de mogelijkheid om in ons Off Topic Topic te discussiëren over zaken die minder voetbal gerelateerd zijn, maar ook daar kunnen reacties, zodra de redactie deze niet passend vinden, zonder opgave van reden verwijderd worden. We hebben daarom een aantal reacties verwijderd en verplaatst.

Abonneer
Abonneren op
68 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties