uitshirt 2023

Het nieuwe uitshirt van Sparta is vandaag bekend geworden. We spelen komend seizoen, als het rood-wit niet gedragen kan worden, in het blauw.

Te koop in fanshop

Het blauwe , kan vanaf heden in de Fanshop voor € 69,95 aangeschaft worden. Net zoals het thuisshirt. Saillant detail: Het uitshirt is droomwolkvrij! Net zoals Sparta in 2001 een inktvlekvrij Goudse uitshirt had. Helaas blijft de zwaluw, ook op het uitshirt, hinderlijk in de weg vliegen.

2001 uitshirt

Welke kleur blauw?

Het uitshirt is dus blauw. Maar welke kleur blauw? Hemelsblauw, lichtblauw, Azuurblauw, Turqoise of gewoon blauw. Jullie mogen het zeggen. Wij gaan voor “Teal Azul”.

Marketing verhaal

Elk jaar slaagt Sparta erin om een mooi verhaal rondom de introductie van het shirt te maken. We vinden de woorden van deze commerciële boodschap weer allemaal prachtig gevonden. Vooral die van de hoogwaardige materialen die er gebruikt worden en de Rood-Witte Trims die gebruikt zijn. Sparta meldt het volgende op haar website:

SP-AR-TA! Het zijn 6 eenvoudige letters waarin de ziel van elke Spartaan zit verweven. Van Bok tot Deelder. Van Sandel, Van der Laan en Van den Berg tot Eerdhuijzen, Brym en Mijnans. Van 827 wedstrijden in Sparta 1 naar wat de nieuwe generatie ons gaat brengen. Het is een iconische kreet die sinds 1888 spelers en fans naar ongekende hoogtes heeft gestuwd.

Daarom nemen we hem in ons jubileumjaar mee naar al onze uitwedstrijden. Want in samenwerking met Robey Sportswear presenteren we een nieuw uittenue waarin Sparta centraal staat. In een stijlvol patroon brengen we hulde aan Sparta, onze stad en onze roemrijke geschiedenis. Ook achteraan op de sokken staan de woorden Sparta en het oprichtingsjaar 1888.

Daarnaast mag uiteraard ook de link naar onze clubkleuren niet ontbreken. Zowel in de nek als boven het logo valt 135 en 1888-2023 in fel Sparta rood te lezen. De klassieke ronde hals en mouwen zijn afgewerkt met een rood-witte trim. En zelfs het Robey logo kleurt voor de gelegenheid helemaal Sparta. Ook in het short vinden we dezelfde rode details terug, evenals een moderne, verlengde achterkant. Het hele tenue is vervaardigd uit hoogwaardige materialen en voorzien van Robey’s BeyDry technologie.

Abonneer
Abonneren op
83 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties