Dolf Roks is woensdag door Sparta op non-actief gesteld, dit primeurtje heeft RTV Rijnmond. De Zeeuw vervulde op Het Kasteel de functie van Hoofd Jeugdopleiding. Technisch directeur Henk van Stee heeft het nieuws bevestigd, maar verwijst voor meer informatie naar het persbericht dat donderdag verschijnt. Ook Roks zelf bevestigt zijn ontslag, ook hij wil nog niet reageren.

Het is een publiek geheim dat het al langere tijd niet boterde tussen Roks en Van Stee. De technisch directeur heeft meermaals kritiek geuit op het niveau van de spelers die afkomstig zijn uit de jeugdopleiding. Daarmee leverde hij dus ook kritiek op het werk van Roks, die dit seizoen ook de trainer was van Sparta Onder 18.

Rijnmond denkt dat het ontslag te maken heeft met met de reactie van Roks op uitspraken van Hugo Borst. Borst pleitte in een uitzending van FC Rijnmond voor een serieuze inkrimping van de jeugdopleiding. Ook Van Stee zou de jeugdopleiding willen inkrimpen, al is dit vooralsnog geen beleid van de club. De uitspraken van Roks kunnen daarmee geïnterpreteerd worden als kritiek op de visie van Van Stee, aldus RTV Rijnmond. Maar ach, het zou toch wat kleinzielig zijn. Roks verdedigde slechts met de nodige pit de Spartaanse jeugdopleiding. Je kan het met Roks eens zijn of niet, maar met zijn interview was weinig mis. Het is bekend dat Van Stee goede banden heeft met journalisten als Ruud van Os en Hugo Borst. Maar het kan toch niet zo zijn dat iemand ontslagen wordt omdat hij een supporter-journalist van repliek dient. We wachten het persbericht van Sparta maar even af.

Zie hier het interview van ruim een week geleden, waarin Roks aangaf het nog erg naar zijn zin bij Sparta te hebben.

Jeroen Rijsdijk?

In het De Geruchtenmachine is de naam van Jeroen Rijsdijk als opvolger van Roks. Eerder deze week werd bekend dat de voormalig trainer van Excelsior Maassluis een aanbieding van IJsselmeervogels afsloeg, omdat hij de kans zou hebben gekregen om in het betaald voetbal aan de slag te gaan. Rijsdijk werkte eerder bij Sparta tussen 2018 en 2020 en kent Van Stee redelijk goed. Hij combineerde zijn functie als assistent van Henk Fraser destijds met het hoofdtrainerschap van Jong Sparta.

Abonneer
Abonneren op
158 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties