Wie wordt de nieuwe trainer

Nu Aleksandar Rankovic door het bestuur van Sparta de laan uit is gestuurd en Henk Fraser in zijn kielzog meezoog zit Sparta zonder trainer. Vooralsnog staat Nourdin Boukhari voor de groep, maar blijft dat zo? Wij willen graag weten wie in de ogen van de supporters de meest geschikte opvolger zou zijn van Henk Fraser. Wie kan het tij keren en er voor zorgen dat Sparta eredivisionist blijft.

Maurice Steijn

Maurice Steijn lijkt een voor de hand liggende keuze. Hij is degene die deze zomer de leiding in handen krijgt en Sparta weer uit het moeras moet halen. Steijn is momenteel vrij en kan direct beginnen als hij daar met Sparta financieel uitkomt. Dat laatste moet gezien de goed gevulde clubkas geen probleem zijn. Wat wel speelt is dat als Sparta mocht degraderen de nieuwe trainer geen lekkere start maakt. Het is dan ook maar de vraag of Steijn dit zou moeten willen en diezelfde vraag zou TD Nijkamp zich ook moeten stellen.

Nourdin Boukhari

Clubicoon en fantastische persoonlijkheid. Als aan hem gevraagd zou worden of hij het vlaggenschip in de laatste wedstrijden zou willen leiden zou hij waarschijnlijk direct ja zeggen. Boukhari houdt van Sparta en Sparta houdt van hem. De supporters vinden hem nog steeds een van de helden van de club en zullen hem niet teveel kwaad nemen mocht het niet goed aflopen. Daarbij ligt Boukhari goed in de spelersgroep. En dat is misschien ook wel het euvel wat hem minder geschikt maakt om een shock-effect te laten bewerkstelligen. Daarnaast heeft de assistent-trainer niet echt de ervaring om als stand-in aan het grote werk te beginnen.

Hans de Koning

Gepokt en gemazeld voetbaltrainer, maar inmiddels ook bestuurder van de one-tier-board van Sparta. Door hem naar voren te schuiven kan Sparta een persoonlijkheid voor de groep zetten maar neemt het ook een bestuurlijk risico mocht het fout aflopen. Een eventuele schuldvraag zal dan snel bij het bestuur komen te leggen als Sparta er uit vliegt. Daarnaast is het de vraag of Hans de Koning dit klusje zelf wel wil doen. Hij is inmiddels 62 en is al weer meer dan een jaar uit de running als trainer. Zou zijn trainers-pensioen dan toch later ingaan?

Dolf Roks

De ultieme revanche voor de door van Stee opzij gezette Dolf Roks. Inmiddels zit hij bij Ajax, maar voor een klusje in Rotterdam zal hij best warm te maken zijn. Want als hij niet in Amsterdam had gezeten, dan had hij de nummer 1 kandidaat voor dit avontuur geworden. Er zijn nauwe banden met Roks en er is een samenwerking in de jeugdopleiding. Is dit genoeg om Dolf nog een keer een ad-interim klus te laten doen? Verder, moeten we ook eerlijk stellen, dat de vorige ad-interim klussen niet altijd heel succesvol waren onder leiding van de Zeeuw.

Iemand anders?

En het kan ook helemaal iemand anders worden. Je weet het nooit bij Sparta. Voorheen haalde de Kasteelclub grote namen binnen om een dergelijke monsterklus te doen: Aad de Mos, Dick Advocaat, Willem van Hanegem, Adri van Tiggelen en Henk ten Cate bijvoorbeeld. Zou Sparta dit keer ook weer een grote naam binnen hengelen die bereid is deze (on)dankbare taak op zich te nemen?

Wie moet de laatste wedstrijden aan het roer staan nu Fraser is opgestapt?
214 stemmen
Abonneer
Abonneren op
10 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties