Sparta pakt een punt in Heerenveen

272
9862

Na wekenlang 22 vrouwen achter een bal aan te zien rennen en tegen je vrouw praten is het eindelijk weer zo ver. Sparta mag weer aan de bak. Sparta opent het eredivisieseizoen in Friesland tegen SC Heerenveen. Met dertien nieuwe spelers lijkt de selectie een stuk sterker dan vorig seizoen. Steijn heeft genoeg keus en het zal hem lastig worden gemaakt wie zullen starten. 

Sparta speelt met vijf nieuwelingen in de basis. De grootste verrassing in de basisopstelling is Mike Eerdhuijzen. Hij staat centraal naast Bart Vriends. Olij stond, zoals verwacht, hierachter. Verder starten De Guzman, Lokilo en Lauritsen als nieuwelingen in basis. De oude bekende namen zijn Abels, Pinto, Namli, Verschueren en Van Crooij. Auassar zit niet bij de selectie door een keelontsteking. Heerenveen start met elf Friezen. 

Evenwichtig

De eerste helft was er een controlerend Sparta te zien. Sparta speelde rustig aan de bal en verzorgd. Dit resulteerde in twee kleine kansjes van Lokilo. Van afstand kon Noppert de bal makkelijk keren en na een vloeiende aanval raakte Lokilo de bal helemaal verkeerd. Heerenveen stelde daar tegenover één kans. Over links werd Köhlert bereikt door Haye. Hij kon vrij schieten, maar zijn schot werd gekeerd door onze doelman Olij. Heerenveen was deze wedstrijd een stuk slordiger, maar Sparta wist geen gat te vinden door de vijfmans verdediging van de Friezen. 

De ruststand was logischerwijs 0-0. Voor de neutrale kijker is dit geen knallend begin wat werd beloofd na de vuurwerkshow. Achterin is het bij Sparta erg stabiel. Abels is nog steeds erg wisselvallig en Namli heeft een heerlijke trap. De Guzman werkte ontzettend hard op het middenveld en maakte een fitte indruk. Lauritsen stond helaas op een eiland en werd niet goed gebruikt. Weinig voorzetten en elke lange bal die hij kreeg stond hij helemaal alleen. 

Wisselende tweede helft

De tweede helft begint Sparta ongewijzigd en na een minuut of tien kwam, totaal onnodig, lichtelijke paniek in het elftal. Het gecontroleerde en verzorgde spel werd plots over boord gegooid. Uit paniek werden alle ballen weggeroeid en Heerenveen werd steeds sterker. Dit zonder grote kansen te creëren. Na een aantal wissels kon Sparta de controle weer overnemen. Cultheld Mario Engels mocht invallen voor Tobias Lauritsen, die slechts één fatsoenlijke kans heeft gehad. Daarnaast was daar het debuut van Omar Rekik en Joshua Kitolano. In dat kleine kwartier liet Kitolano direct zien wat voor kwaliteiten hij heeft. Wat viel hij indrukwekkend in. Een echte kuitenbijter die ook nog goed kan voetballen. Nog indrukwekkender was het slotoffensief van Sparta, dat Heerenveen volledig naar achter drukte. Helaas ging de enige kans, een kopballetje van de matig spelende Van Crooij, er niet in. En zo eindigde de wedstrijd in 0-0. Sparta kan met een goed gevoel terugkijken en bouwen op volgende week zondag, wanneer AZ op bezoekt komt. 

Tip

Door de seizoensopening en de transfer van De Guzman is er veel interesse in Sparta. Kijk even studio sport terug, waar De Guzman werd geïnterviewd. Ook afgelopen woensdag kwam De Guzman ter sprake in het sportjournaal. Sparta op tv is altijd goed.

Abonneer
Abonneren op
272 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties