De KNVB heeft een schikkingsvoorstel gedaan aan Mica Pinto voor een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Dit naar aanleiding van zijn directe rode kaart tegen Go Ahead Eagles. Sparta heeft laten weten de club en Pinto niet akkoord gaan met dit voorstel.

Dat is terecht. Bij ITWM proberen we doorgaans objectief te zijn als Sparta spelers rood krijgen. Meestal is het terecht. In dit geval was het naar onze mening zeker niet terecht. Maar als het dan toch rood moet zijn, dan toch zeker niet drie, waarvan één voorwaardelijk. Dat krijgen spelers die rood krijgen, met een bewuste, smerige rode kaart. Zeer terecht dat Sparta en Pinto hier niet zomaar mee akkoord gaan. De zaak zal voorgelegd worden aan de tuchtcommissie.

Overigens is Pinto eerder eens vrijgesproken, nadat Sparta in beroep was gegaan tegen een schorsing van de verdediger (https://www.itwm.nl/pinto-vrijgesproken-door-knvb/).

Sparta en het JC College

Verder gaan Sparta en het Johan Cruyff College een samenwerking aan. Het hele verhaal is via onderstaande link te vinden. Het klinkt best goed, maar op dit moment zien we liever foto´s met Van Stee die een aantal kanjers aan het vastleggen is die ons een mooi voetbalseizoen gaan bezorgen.

Abonneer
Abonneren op
19 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties