Arno Verschueren wordt geinterviewd

Sparta zal de komende duels, tegen FC Utrecht thuis en Heracles uit, moeten improviseren zonder middenvelder Arno Verschueren, die het restant van zijn schorsing moet uitzitten. Dit komt voort uit een eerder opgelegde schorsing van drie wedstrijden door de tuchtcommissie van de KNVB, vanwege een rode kaart die hij ruim twee weken geleden ontving in de wedstrijd tegen RKC.

De zaak nam echter een opmerkelijke wending door de ogenschijnlijk ondoorgrondelijke besluitvorming van de KNVB tuchtcommissie. Het begon met de initiële schorsing van drie wedstrijden, waarbij Verschueren de bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels al aan zich voorbij moest laten gaan. Echter, na de wedstrijd tegen IJsselmeervogels ging Sparta in hoger beroep, waardoor Verschueren de daaropvolgende duels tegen Almere City en FC Volendam mocht spelen.

De verklaring van de KNVB licht het besluit toe: “Op grond van de bewijsmiddelen concludeert de beroepscommissie dat Verschueren op zodanige wijze een tackle inzette dat daarmee de veiligheid van de speler in gevaar is gebracht.”

Sparta, en met name coach en spelers, staan voor de uitdaging om het gemis van Verschueren op te vangen tijdens de komende confrontaties. Voor veel supporters en analisten blijft de puzzel van de tuchtcommissiebeslissing echter een vraagteken, en het roept op tot verdere discussie over de helderheid van dergelijke schorsingsprocedures in het Nederlandse voetbal. Des te meer omdat we wekelijks gelijksoortige dan wel hardere overtredingen zien die nauwelijks of niet bestraft worden.

Hoe Sparta Arno Verschueren zelf heeft bijgestaan zijn beroep is ook zeer onduidelijk. Ook hier is transparantie naar de supporters ver te zoeken. Slecht twee regels uitleg staan er vermeld op officiële website van de club.

Abonneer
Abonneren op
64 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties