Afbeelding van succo via Pixabay

Mica Pinto is door de KNVB vrijgesproken van zijn vermeende opzettelijke handsbal in het duel van afgelopen zaterdag tegen PEC Zwolle. Sparta was tegen de voorgenomen schorsing van 1 wedstrijd in beroep gegaan. Bij deze weten we nu dat dit beroep succesvol is geweest!

De KNVB geeft de volgende uitleg:

“Inzake Pinto (Sparta Rotterdam) baseert de tuchtcommissie zich op de beelden en de door speler ter zitting gegeven demonstratie met bal. Deze hebben tot de overtuiging geleid dat Pinto de bal tijdens de wedstrijd met zijn schouder en borst heeft geraakt. Naar het oordeel van de tuchtcommissie is er zodoende geen sprake van het opzettelijk spelen van de bal met de hand.”

Ook andere spelers werden door de tuchtcommissie vrijgesproken. Het betreft hier Alvarez (Ajax) en Bijl (FC Emmen).

Door de vermeende handsbal van Pinto en het de daarop volgende wegsturen van de speler en de toegekende penalty aan PEC Zwolle (1-0) kantelde de wedstrijd volledig en verloor Sparta kansloos met 4-0.

Bij deze willen we dan ook ons speciale dankwoord richten aan arbiter Allard Lindhout, VAR Serdar Gözübüyük en de bedenkers van de bizarre hands-regel met hun voortreffelijke optreden: Proficiat!

Abonneer
Abonneren op
130 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties