Ode aan de stad uithirt

Sparta komt vandaag met het derde shirt van dit seizoen. Samen met Robey Sportswear wordt het shirt “Ode aan de Stad” uitgebracht. Er is een beperkte oplage beschikbaar die vanaf nu in de verkoop zal gaan via de Sparta Fanshop. Vanaf 09:00 vanmorgen was er al een ’teaser’ al op de socials van Sparta te zien, nu een heel filmpje:

Sparta zal het shirt voor het eerst zal dragen in de Rotterdamse derby op Woudenstein wanneer de Kasteelclub het in Kralingen op zal nemen tegen stadsgenoot Excelsior. Die datum staat op 1 oktober 2023 gepland.

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner

76 REACTIES

 1. Als het echt al uitverkocht is (SR maten) dan is dat op zijn zachtst gezegd schokkend…Amateurisme ten top. Op de site zijn ze er gewoon nog maar idd maar in sommige maten. Durf ook te stellen dat als de ode aan de nacht er gewoon zou zijn er ook honderden verkocht zullen worden. Is keiharde omzet voor de club.

 2. Mag ik ff zeiken?
  Gisteren werd mn digitale scc niet goedgekeurd in de shop. Vandaag opnieuw aldaar en alle volwassen maten uitverkocht. Pak dat toch handiger aan. Immers het mooiste shirt ooit! Maak er 10000 en verkoop wat overblijft in 2024 voor de helft.

 3. Ja hoor de meeste maten zijn al weer binnen een dag uitverkocht. Sparta wil toch geld verdienen lijkt me…..? die ode aan de nacht hadden ze ook nog 5 x meer kunnen verkopen. Dit keer kun je nog wel een pre-sale doen voor de volgende levering. Dit is pas in december, wat een gepruts. Dit gebeurt niet bij een grotere club en zeker niet 2x achter elkaar. Echt die Spartaanse zuinigheid weer en angst dat ze het aan de straatstenen niet kwijt raken. Net rmeen onzekere puber die je moet vertellen dat hij er mag zijn. Hallo we zijn de enige cultclub en nummer 6 van de eredivisie en alle seizoenskaarten zijn uitverkocht!!

 4. Als ze dit kunnen ontwerpen en vorig jaar dat jules deelder tenue, dan vraag je je toch af waarom de reguliere uitshirt vaak zo tegenvallen…

  Hier verkoop je er toch tien keer meer van dan van dat paarse geval of vorig jaar dat grijze niemendalletje. Dat is voor iedereen beter!

 5. I buy into the hype. Echt mooi ding. Heel benieuwd. Wilde hem morgen halen in de fanshop, maar bang dat ik achter het net vis, al zal Sparta best geleerd hebben van vorig jaar en meer gemaakt hebben. Toch bestellen maar, al heb ik hem dan pas later en betaal je zo 15 euro meer…

  (Das overigens een los vraagje: mijn seizoenskaart staat op naam en mijn adres is bekend bij Sparta, maar korting kan alleen op vertoon van een kaart in de shop. Die kaart hoeft niet eens van jou te zijn..)

 6. Prachtig shirt, complimenten!
  Aangezien je toch een ander shirt moet hebben voor als het rood-witte te verwarrend is, is dit natuurlijk prachtig!
  Ik blijf wel vinden en zeggen dat je, als het kan, ALTIJD in het rood-witte moet spelen.
  Dus tegen oost uit, snap ik het alweer niet.

 7. Wat een geweldig shirt! Zo tof dat Sparta en Robey nu jaarlijks allerlei ‘specials’ uitbrengen met oa het Clan de Banlieu shirt, 1916 shirt, Efteling, Ode aan de Nacht en nu deze geweldige Ode aan de Stad.
  Extra leuk om te zien, één van de dames in het filmpje is een oud leerling van mij en speelt voor de Sparta vrouwen. Tof om haar in de trailer te zien!