Robey Logo

Niks geen Nike, Adidas, Puma, New Balance, Hummel of andere zooi! Nee, gewoon Nederlands ontworpen kleding om je Spartaanse lichaam. En met de roots vanuit de mooiste klerestad die er is. Robey, het van origine Rotterdamse sportmerk wat zijn introductie op de Nederlandse eredivisievelden had in de jaren ’80 van de vorige eeuw zal tot 2023-24 aan Sparta verbonden blijven.

We wisten het al toen eigenaar Ferenc van der Vlies aan onze tafel in de kelder van het betaalde voetbal aanschoof. Dit is een man die het wel eens zou kunnen gaan maken. En dat heeft die ook gedaan. Top toch! Ondanks dat er inmiddels veel meer clubs met Robey spelen heeft van der Vlies uiteraard iets speciaals met onze club. Sparta is voor hem een soort fieldlab waarbij een replica van een shirt uit 19noach in 2016 vanwege het honderd jarig bestaan van ons Kasteel door de spelers gedragen werd. Afgelopen seizoen kwam er een samenwerking met het onder jongere populaire merk Banlieue tot stand wat eveneens leidde tot unieke shirts.

En tel daarbij op dat Robey inmiddels gewoon shirts maakt met lange mouwen en dit er mede voor gezorgd moet hebben dat we afscheid hebben genomen van die spuuglelijke ondershirts. We kunnen blij zijn met dit merk.

We kunnen niet wachten op de frivole Robey presentatie van de nieuwe Sparta shirts voor komend seizoen die altijd gepaard gaan met een enorme vrije expressie van promotioneel taalgebruik om deze shirts weer aan de man, vrouw en of andere gendertypes te brengen.

Bron: Sparta Rotterdam

Abonneer
Abonneren op
38 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties