UPDATE: SPARTA – ADO GAAT NIET DOOR

De wedstrijd Sparta – ADO van zondag 9 februari is afgelast. Dit omdat Ciara deze zondag op bezoek komt. Tickets voor deze wedstrijd blijven geldig. Een nieuwe datum zal in de loop van volgende week bekend worden gemaakt.

Hieronder de voorbeschouwing die we eerder op zaterdag 8 februari plaatsten.


Ze komt. De eerste storm met een naam die Nederland aan doet. Ciara. Ze zorgt voor verliefheidgevoelens bij Henk van Stee en via haar leren we dat ADO-coach Pardew een windfobie heeft. ITWM beschouwt voor alsof er niets aan de hand is, maar de KNVB denkt, wikt en weegt. Aflassen of laten doorgaan? Hou de diverse sites in de gaten, zodat je op tijd weet wat de Zeister breinen bedenken.weet wat de Zeister breinen bedenken.


Sparta – ADO is gepland op zondag 9 februari 2020 en als het potje doorgaat zal worden afgetrapt om 14:30 uur. De wedstrijd is volledig uitverkocht. Makkelie is de fluitist van dienst. Gerrets is de VAR. De vraag is of Ciara het VAR assistentschap van Steegstra gaat afnemen. Naar verluidt was het spelen van AVAR een grote droom van Steegstra en het zou lullig zijn als een beetje wind dat van hem afpakt. Diks en van Zuilen vlaggen, wapperen zullen ze die vlaggen, wapperen in de storm! Vierde official is het heerschap Hensgens.


Sparta en ADO eren Freek van der Lee

Als Sparta – ADO doorgaat is het een wedstrijd passend bij het afscheid van de eerder deze week op 84-jarige leeftijd overleden Freek van der Lee. Hij speelde 116 officiële wedstrijden voor Sparta, met veel succes. Met Freek van der Lee won Sparta 2 keer de KNVB beker en één keer de landstitel. Hij speelde 8 Europacupwedstrijden voor onze club. In 1963 maakte hij de overstap naar ADO, waar hij nog 57 competitieduels speelde. ADO plaatste gisteren een mooi stuk op de offici�le site van de club. Van der Lee had veel sympathie voor ADO en Sparta-ADO zou de meest passende wedstrijd zijn om hem te eren.

Supporter was Van der Lee maar van één club en dat was Sparta. Tot voor kort zat hij vrijwel iedere thuiswedstrijd op de Tonny van Ede tribune. Net zo blij als iedere andere supporter was hij dat Sparta in 2019 weer naar de eredivisie promoveerde. En als Sparta-supporter was hij ongelooflijk trots op wat hij gepresteerd had in het rood-witte shirt. “Het was een eer om voor Sparta te mogen spelen. En dat gevoel neemt niemand me ooit af:, aldus Van der Lee. Als de wedstrijd doorgaat dan speelt Sparta tegen ADO volkomen terecht met rouwbanden.


Ciara en de windfobie van Pardew

Na de orkanen, krijgen nu ook stormen een naam. Mensen onthouden dan blijkbaar sneller dat er ‘gevaarlijk weer’ aan komt. Vorig jaar mochten we Atiyah en Brenda bijna begroeten. Beiden bereikten Engeland wel, maar Nederland niet. Maar nu komt ze eraan hoor: Ciara. Gevaarlijk weer dus. Code oranje ook. “Bij code oranje is er grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is schade, letsel of veel overlast”.

Afijn, gevaarlijk weer, met kans op letsel. De KNVB denkt doorgaans als eerste aan het belang van Fox Sports, maar ditmaal neemt met gevaar en letsel ook in de afwegingen mee, zo is toegezegd. In België zijn de wedstrijden voor zondag al afgelast.

ADO coach Andrew Pardew vindt het allemaal maar niets. Hij houdt niet van wind. Hij heeft in Newcastle gewerkt � er zijn weinig steden in Europa met meer wind te vinden. Pardew zegt de Europese stad met nog meer wind dan Newcastle niettemin gevonden te hebben: Den Haag. Journalisten wilden gisteren graag met de trainer over voetbal praten, maar de Engelsman ging maar door over wind. Engelse wind. Nederlandse wind. Angstaanjagende Kasteelwinden die hem �s nachts ij zijn dromen zullen achtervolgen. �Ik maak me zorgen om het weer. Onder normale omstandigheden zijn we er klaar voor. Iedereen is fit en we hebben weer wat vertrouwen, maar we willen niet verrast worden door freaky weather. Ik heb de vooruitzichten gezien en het is angstaanjagend�, aldus Pardew.


Henk van Stee kan Ciara wel zoenen

Pardew moet niets van Ciara hebben, maar Henk van Stee schijnt een beetje verliefd op haar te te zijn. Onze goed functionerende directeur voetbalzaken heeft een foutje gemaakt door in de winterstop geen echte spits te halen. In lichte paniek kwam Henk eind januari uit bij de spits Telstar, maar Telstar-voorzitter De Waard werkte niet mee. Van Stee legde het eerder deze week allemaal uit bij Rijnmond, maar Henk weet ook wel: als je in de zomer al vrijwel zeker weet dat 2 spitsen vertrekken, dan moet je je niet afhankelijk maken van ene Pietertje die voorzitter speelt bij Telstar.

Maar Henk weet meer. Hij weet ook dat als Ache meedoet, we best een aardige voorhoede hebben. Ache trainde heel de week al weer mee en sinds afgelopen donderdag trainde hij ook met de groep mee. Eigenlijk net te weinig trainingsopbouw na een hamstringblessure. Ache kan tegen ADO spelen, maar het is een risico. Iets meer tijd zou lekker zijn. Als de storm is gaan liggen is Ache weer volledig fit. Niemand heeft het meer over het ontbreken van een spits. Ache scoort de winnende tegen ADO. Pardew ligt niet wakker van Kasteelwinden, maar van een jpnge, juichende Duitser van wie hij tot voor kort nog nooit gehoord had. Een paar daagjes extra rust voor Ache dankzij Ciara. Henk ziet het wel zitten. Even flink doorzetten winderige meid, dan kan Henk je wel zoenen.


Sparta

Henk & Henk kennen hun klassiekers. ‘Iedere wedstrijd is belangrijk’, zo spreken ze in koor. Laten we de wedstrijd tegen ADO niet te belangrijk maken, want �je kunt elke week wel spreken van een sleutelduel”. aldus Van Stee. “Na ADO Den Haag-thuis volgen immers opnieuw wedstrijden met concurrenten. Wij weten waar we mee bezig zijn en hebben er het volste vertrouwen in dat we ons met deze selectie gaan handhaven.” Maar tegen concurrenten Fortuna en Twente wist Sparta niet te winnen. Dus een beetje druk komt er wel op te liggen. Verliezen tegen ADO zou het gat naar een rechtstreekse degradatieplek verkleinen tot 4 punten. Dat klinkt angstaanjagender dan Ciara. Wint Sparta, dan loopt het gat naar ADO op naar 10 punten. Rechtstreekse degradatie kan dan al bijna vaarwel gezegd worden. Geen sleutelduel. Wel zeer belangrijk om te winnen. Sparta doet er alles aan om Ache fit aan het duel te krijgen. Hij zal weinig starten.

ADO speelt naar verwachting 4-4-2 met veel ruimte voor de Spartaanse rechtsback om op te komen. De kans is groot dat Fraser vindt dat Fortes dat beter zal kunnen invullen dan Abels. Een basisdebuut lonkt. Rayhi is geschorst.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Harush, Fortes, Vriends, Mattheij, Pinto, Harroui, Rigo, Auassar, Smeets, Ache, Joosten


ADO

Tom Beugelsdijk is aan de beterende hand na een polsblessure, hij zal wellicht op de bank beginnen, maar zeker niet in de basis starten. De Engelse trainer Alan Pardew kan voor het eerst beschikken over de linksbenige aanvaller Omar Bogle en de aanvallende middenvelder Mark Duffy. Met name Duffy zou een goede moeten zijn volgens diverse berichten, maar eerst zien, dan geloven natuurlijk. Het zijn twee van de acht (!) spelers die ADO deze winterstop haalde.

De kans dat beide mannen op de bank beginnen is aanwezig. Pardew heeft nogal wat besloten trainingen en wil niets zeggen over de opstelling, liever praat hij over wind. Maar de kans is groot dat dezelfde 11 spelers het veld op komen als vorige week tegen Vitesse, toen ADO blij vlagen best aardig speelde. Dat betekent dat ADO weer in een 4-4-2 variant het veld op zal komen en dat ex-Spartaan Michiel Kramer opnieuw op de bank zal zitten.

Vermoedelijke opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Malone, Stubbs, Pinas, De Bock, Baluta, Immers, Meijers, Goossens, Necid, Summerville

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties