Bij Sparta test niemand meer positief, kansen doorgang derby vergroot

130
3957
coronatest

Vandaag zijn er weer testen bij de selectie en stafleden van Sparta gehouden. Uit de afgenomen sneltesten bleek dat niemand positief testte. Op de uitslag van de reguliere test is het nog even wachten.

Van de medewerkers die afgelopen week postief testten is nog een iemand in quarantaine. Twee andere werknemers van Sparta testten vandaag negatief en mogen dus uit quarantaine. Of dat betekent dat Sparta nu nog maar een speler niet beschikbaar is, dat is niet bekend gemaakt. De club houdt zich zoals de wettelijke verplichting zich dat voorlaat schrijven zich strikt aan de privacy-regels.

In ieder geval is dit nieuws, zoals het zich nu laat zien, een gunstige ontwikkeling voor het doorgaan van de derby. Afgelopen week moest serieus gevreesd worden of de wedstrijd door zou gaan. Als dat niet het geval was geweest zou het de tweede opeenvolgende afgelasting van deze strijd om Rotterdam zijn. In maart van dit jaar werd de derby op Het Kasteel ook al geannuleerd i.v.m. de introductie van het coronavirus en de daarmee samenhangende risico’s voor de volksgezondheid.

Abonneer
Abonneren op
130 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties