Als we alle voorspellingen moeten geloven dan gaat er komend weekend een enorm pak sneeuw vallen. Een horrorwinter a la 1963 schijnt in aantocht te zijn. De rayonhoofden in Friesland hebben vanavond hun eerste vergadering.

Wessels jr. heeft de oranje bal gevonden! Foto: Facebook

Zondag, als er in Venlo een pak van 30cm wit poeder is gevallen en de spelers mogelijk met de Snowpiercer naar de Koel moeten, is er slechts één vraag die de gemoederen bezig zal houden: Is de oranje-bal niet te klein en is die voorradig. De zoon van materiaalman Ben Wessels schijnt wel een exemplaar in bezit te hebben van het exemplaar dat tijdens Sparta – PSV gebruikt werd:

Dus als men in Venlo de bal zoek is dan kan er altijd even naar Ben gebeld worden.

Voetbal en sneeuw. De een zegt het kan echt niet, de ander is van mening dat dit leidt tot nostalgische herinneringen. Speciaal is het in ieder geval wel. Zo’n wedstrijd die we onlangs met een minimaal laagje poedersuiker afwerkten tegen PSV is geen enkele reden om niet te spelen. Maar wanneer speel je wel en wanneer kan het echt niet?

Eigenlijk altijd als het aan de Russen legt. Die doen er niet zo moeilijk over, die organiseren zelfs een WK sneeuwvoetbal:

Of valt er wat te zeggen van deze wedstrijd uit 2005 in Sneeuwarden? Voorafgaand aan de wedstrijd zag het er nog goed uit, maar tijdens de wedstrijd sloeg het weer om in een heuse sneeuwstorm. De huidige keeperstrainer van Sparta werd ook nog eens het slachtoffer van sneeuwbal-geweld. Sparta won deze wedstrijd overigens heerlijk!!!

Wat vind jij? Heeft sneeuw een meerwaarde of is sneeuw en voetbal een onmogelijke combinatie?

Moet voetbal in de sneeuw niet gewoon doorgaan?
385 stemmen
Abonneer
Abonneren op
56 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties