scheidsrechtersfluit

Bas Nijhuis is aangesteld als scheidsrechter voor het duel tussen Sparta en Heerenveen van aanstaande zondag.

Tijdens het potje op Het Kasteel zijn Wout Schaap en Rogier Honig zwaaien met de vlag. Het heerschap Alex Bos is de vierde man. Stan Teuben is de VAR. Niemand minder dan Marco Ribbink is de assistent VAR. Marco schijnt heerlijke koffie te zetten en is daarom ook zeer geschikt voor deze functie. Zondag zal er om 14:30 afgetrapt worden in Rotterdam-West. Heerenveen staat keurig op een vierde plek en heeft een geweldige competitiestart achter de rug. Het is echter tijd voor Sparta om een driepunter te pakken en dus zit er voor de Friezen niets anders op om met 0 punten huiswaarts te keren en te zakken op de ranglijst. Ze mogen wat ons betreft ook thuisblijven en de reglementaire 3-0 overwinning aan Sparta schenken, maar Fox schijnt liever te hebben dat de wedstrijd op een scherm verschijnt.

Eerst gaan ‘we’ aanstaande woensdag nog bekeren tegen ADO Den Haag. Hoewel beide ploegen eigenlijk ieder jaar vol voor de beker zouden moeten gaan omdat het de mooiste prijs is die Sparta en ADO tegenwoordig nog kunnen winnen, verwacht de redactie van ITWM behoorlijke fantasieopstellingen waarmee de trainers laten zien dat de prioriteit ergens anders ligt. Dat gaan we vanaf woensdag vanaf 18.45 uur zien, als in Den Haag wordt afgetrapt. In ieder geval mag Siemen Mulder het bekerduel fluiten. Maarten Ketting en Yorick Weterings zijn zijn assistenten. Vierde official is het heerschap Robin Gansner.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
21 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Mortenino
Spangenaar
3 maanden geleden

Ik hoop wel dat we eindelijk Burger eens in actie gaan zien. Die jongen is met veel verwachtingen naar ons gekomen en heeft in de eerste 2 wedstrijden nog geen minuut gemaakt. Hij kan op 6 spelen maar ook centraal en op 10. Multi inzetbaar dus.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Mortenino
3 maanden geleden

Is nog niet op zijn eigen niveau, na zijn Corona.
Onderschat niet hoeveel die ziekte je uit kan hollen.
Nog los van de vraag of dat niveau voldoende is.
Ik denk dat hij, mits volledig fit, wel van toegevoegde waarde kan zijn.
Tevens blijkt uit de vele besmettingen bij andere ploegen wel, dat je een brede selectie moet hebben.

D
_Stephan
Spartaantje
Je reactie op  Mortenino
3 maanden geleden

Ik snap zelf de hoge verwachtingen niet zo. Op Zuid zijn ze lyrisch. Bij Excelsior heeft hij 7 potjes gespeeld in de Jupiler League. Ik heb het zelf niet zo gevolgd, maar was hij daar een dragende speler met meerwaarde?

Alleen dan is er een kans dat hij ook van meerwaarde kan zijn in de Eredivisie. Maar hij is nog jong – en niet meer dan een stempel van talent. Ik laat me graag positief verrassen, maar heb een voorgevoel dat het tegen zal vallen.

Niet dat hij niet goed is, maar onze verwachtingen te hoog zullen zijn.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  _Stephan
3 maanden geleden

Burger is best een goede voetballer hoor. Burger is momenteel wel een stapje verder in zn ontwikkeling dan de talenten uit Jong Sparta. Zeker fysiek. Is niet voor niets jeugdinternational, net als Harroui. Zat bij Zuid dicht tegen een basisplek aan afgelopen jaar en hij was bij Excelsior na de winter gewoon de allerbeste speler volgens de Kralingse kenners.

Op welke plek wij hem gaan inzetten en ten koste van wie dat gaat gebeuren zal de toekomst uitwijzen.

D
wvb87
Spartaantje
3 maanden geleden

Leuk hoor dat bekertje maar liever gewoon veilig spelen in de ere. Wat heb je eraan als je volgend seizoen donderdagavond Barcelona uit moet en maandagavond weer tegen jong utrecht brrrrr.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  wvb87
3 maanden geleden

Ik ben er anders nog helemaal niet zeker van dat Barcelona Europees voetbal gaat halen….

D
Dikker
Gladiator
3 maanden geleden

Ik zou graag vooraf willen weten of Stan Teuben eerlijk en oprecht is.
Of dat hij tot het gilde van de Selectieve VAR’s behoort.
Ik pleit voor een Opper VAR, die de VAR kan overrulen.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Maar dan ook wel een assistent Opper VAR erbij hè?

D
RWGladiator
Gladiator
3 maanden geleden

Siemen Mulder wordt inmiddels door heel NL uitgekotst. Ongeacht voor welke club je bent.

D
Allez OM
Spangenaar
3 maanden geleden

Hopelijk krijgen Okoye, Burger en Mijnans een kans tegen ADO

D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  Allez OM
3 maanden geleden

Ga ik wel vanuit!
Die gasten moeten minuten maken en denk dat ze beter zijn dan wat er nu speelt.

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  RWGladiator
3 maanden geleden

Sterker, Fraser laat Emma, Vianello, Dilrosun, Fonseca, Afaker en Gravenberch ook spelen.
Alle jonkies en een amateur erin. En na afloop zeggen dat ze het niveau niet aan kunnen. Kan hij zondag Meijers opstellen. ? Samen met nog vijf verdedigers.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Cap
3 maanden geleden

Ik hoop wel dat hij zich beperkt tot de spelers die echt dicht op het eerste zitten, incl Okoye.
Mijnans, Burger (mits fit), Meijers, Abels (Fortes kreeg een flinke tik tegen Heracles), evt Emegha als bv Engels licht pijntje heeft. Als Engels volledig fit is, dan laten spelen om ritme op te doen.

D
Afdeling Schiphol
Spartaantje
3 maanden geleden

Geen VAR bij bekerwedstrijden? Ik zie kansen …

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Afdeling Schiphol
3 maanden geleden

Daarentegen Siemen Mulder.
Daar gaan je kansen weer…

D
Hans E
Gladiator
3 maanden geleden

Siemen Mulder; heb je alles gehad, krijg je dat geval ook nog!

Maar nu gelukkig niet voor de competitie.

Nico Pijpers
3 maanden geleden

Wat missen we toch dat lekkere en spannende Beker wedstrijd gevoel .
Waar het spelletje toch altijd anders uit pakte .
Waar we toch altijd tegen lagere geklasseerde ploegen de boot in gingen .
Nu Den Haag uit maar spanning is ver te zoeken op dit moment .
Is toch echt heel jammer wat zak het voetbal in een snel tempo weg .
Denk wel dat deze wedstrijd met pingels beslist wordt .
Welke keeper houd het langste zijn doel schoon .

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Nico Pijpers
D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Hopelijk toch geen verlenging en strafschoppen.
Kost allemaal extra energie, die ik ze toch liever zondag tegen Heerenveen niet tekort zie komen.

D
ton
3 maanden geleden

Siemen Mulder…..mijn God…t houdt niet op! Gisteren hoe dan ook oliedom van Adil, die zowiezo veel te veel kaarten pakt, maar dan nog een onvoorstelbare actie van de VAR om alleen zijn trappen te laten zien! Uiteraard hadden beide spelers bestraft dienen te worden met of beiden geel of rood en niet nu selectief alleen Adil. Dit geklooi kostte ons tegen Zuid wellicht 3 punten en zeker kostte het punten in Zwolle met de absurde pingel en absurde rode kaart. Meer en meer vormt zich de perfecte storm. Als er straks een serieuze uitbraak corona komt bij Sparta, hebben we ook daar de effecten van met puntenverlies. Daarom hadden we een buffer nodig die we nu al missen doordat we niet wonnen van Heracles. Heerenveen wordt gewoon een zeer belangrijke pot..die beker pot tegen ADO zou ik om eerlijk te zijn niet te serieus nemen, zeker geen risiko voor blessures nemen….goede mogelijkheid te gaan testen met Burger (als ie fit is) en Mijnans in de basis, dan wel Meyers in de basis. Het experiment met Appie centraal kan alleen maar als je dan Engels op rechts zet, want die flank is anders totaal ongebruikt, want die Fortes heeft nul loopvermogen. Het is echt al 1 voor 12, we MOETEN punten gaan pakken. En als ik naar PSV en AZ kijk, een tombola met dat testen..dan positief, dan weer negatief, dan uiteindelijk weer positief…en t schijnt ook nog eens enorm in de papieren te lopen. Als je dan niet op die tests kunt vertrouwen….wat zegt dat over de kwaliteit van deze tests en van het testen in het algemeen….er zijn gewoon zeer veel vals positieve uitslagen…ik weet echt niet hoe je hier beleid op kunt maken…..feit is wel dat een brede selectie wellicht uiteindelijk wel de doorslag gaat geven en wat dat betreft zijn we voor de verdediging en middenveld wel goed bediend, maar voor de aanval kunnen we ons eigenlijk niets veroorloven qua blessures of positief getesten, maar we weten zeker dat het toch zal gebeuren!

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  ton
3 maanden geleden

Siemen Mulder gaf ons als VAR een pingel in de Kuip. Dat was voor het eerst in honderdduizend jaar. Die man kan er geen reet van, heeft ons vaak benadeeld, maar op basis van die beslissing vorige week verdient hij een heel klein beetje lof.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  vakkie20
3 maanden geleden

Je bedoelt zijn compensatiegedrag?
Hij wist inmiddels, net als de rest van Nederland, dat hij Blom had moeten corrigeren met Toornstra, en dat liet hij na.