Het lot koppelde Sparta aan ADO in de eerste ronde van de KNVB beker. De Dennenappel die trainer Henk Fraser al een keer met Vitesse wist te winnen, maar waar dezelfde trainer de voorgaande jaren niet al teveel belangstelling voor toonde. Dit gezien de vroege uitschakelingen de laatste twee seizoen en de fantasie-opstellingen die de groene weide in werden gestuurd. Hopelijk denkt Henk er dit seizoen anders over en kan hij zijn spelers vol overtuigen er voor te gaan. De beker is de enige prijs die we echt, als alles meezit, kunnen winnen. En dat is elke supporter zeker iets waard!

De loting bepaalde dus dat Sparta in en tegen Den Haag moet spelen. En vandaag is bekend geworden dat dit duel in het stadion van ADO op woensdag 28 oktober plaats zal vinden.

ADO Den Haag en Sparta. Sinds dat de leiding van de club uit Rotterdam als een van de weinige eredivisieclubs aangaf dat het rechtvaardig was dat de residentieclub vorig seizoen moest degraderen is de stemming tussen de twee clubs, ondanks dat je dat zou verwachten niet slechter op geworden.

Mogelijk heeft de overgang van diverse spelers (Beugelsdijk, Faye en Meijers) daarmee te maken. Maar ook trainer Rankovic zou een rol in de goede verstandhoudingen kunnen spelen. In voorbereiding op dit seizoen speelde de clubs al een keer tegen elkaar op Spangen. De uitslag werd toen 1-1.

De wedstrijd zal ongetwijfeld op TV komen omdat ADO Den Haag – Sparta de enige wedstrijd is waar twee eredivisieclubs aan elkaar gekoppeld zijn.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Gues Who
3 maanden geleden

Onder voorbehoud zoals gezegd > Het zal blijken de komende 2 weken ….

D
HansG
Spangenaar
3 maanden geleden

Wedstrijd komt live op foxsport

D
Piere la Maire
Spartaantje
3 maanden geleden

Lastige loting. ADO lijkt me een heel stuk sterker dan afgelopen seizoen. Met Beugelsdijk en Mijers…

D
Spartaan uut Grunn
Spartaantje
3 maanden geleden

Het was ook de bekerfinale in 1966. De laatste keer dat Sparta de beker won.

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
3 maanden geleden

Die beker is niet alleen een mooie prijs. Maar ook een belangrijke inkomstenbron. Mits je de kwartfinale haalt en er hopelijk na de winterstop weer op een vol Kasteel gespeeld mag worden. Mits de loting dan een thuiswedstrijd voor Sparta oplevert.
Veel mitsen dus, maar toch, dus kom op, Sparta!

SRSlide
Spartaantje
3 maanden geleden

Als je naar het stadion toe moet is zo’n tijdstip niets. Voor de tv is het wel lekker. Woensdag, 18:45 uur. Verlengen, pingels en toch nog op tijd je bed in. Ik hoop dat Fraser vol gaat voor die beker. Ik kan maar niet begrijpen dat trainers van clubs als Sparta dit zo vaak zo makkelijk laten lopen. Kijk naar Zwolle een paar jaar geleden. Je kan het maar meegemaakt hebben. Een herinnering voor het leven. Prachtig. Maar als je er niet vol voor gaat, dan gaat het je ook niet lukken.

D
Hans E
Gladiator
3 maanden geleden

Tja, zo een loting zijn we gewend.
Altijd uit en volgens mij al vaker gebeurd, zo vroeg als enige eredivisieclub aan een andere gekoppeld.
Komt me wel bekend voor in ieder geval.
Net als dat je nu al weet dat in de volgende ronde zuid thuisspeelt, net als alle finales…

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Hans E