Het lot koppelde Sparta aan ADO in de eerste ronde van de KNVB beker. De Dennenappel die trainer Henk Fraser al een keer met Vitesse wist te winnen, maar waar dezelfde trainer de voorgaande jaren niet al teveel belangstelling voor toonde. Dit gezien de vroege uitschakelingen de laatste twee seizoen en de fantasie-opstellingen die de groene weide in werden gestuurd. Hopelijk denkt Henk er dit seizoen anders over en kan hij zijn spelers vol overtuigen er voor te gaan. De beker is de enige prijs die we echt, als alles meezit, kunnen winnen. En dat is elke supporter zeker iets waard!

De loting bepaalde dus dat Sparta in en tegen Den Haag moet spelen. En vandaag is bekend geworden dat dit duel in het stadion van ADO op woensdag 28 oktober plaats zal vinden.

ADO Den Haag en Sparta. Sinds dat de leiding van de club uit Rotterdam als een van de weinige eredivisieclubs aangaf dat het rechtvaardig was dat de residentieclub vorig seizoen moest degraderen is de stemming tussen de twee clubs, ondanks dat je dat zou verwachten niet slechter op geworden.

Mogelijk heeft de overgang van diverse spelers (Beugelsdijk, Faye en Meijers) daarmee te maken. Maar ook trainer Rankovic zou een rol in de goede verstandhoudingen kunnen spelen. In voorbereiding op dit seizoen speelde de clubs al een keer tegen elkaar op Spangen. De uitslag werd toen 1-1.

De wedstrijd zal ongetwijfeld op TV komen omdat ADO Den Haag – Sparta de enige wedstrijd is waar twee eredivisieclubs aan elkaar gekoppeld zijn.

Abonneer
Abonneren op
7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties