Sparta en Robey blijven tot 2028 aan elkaar verbonden. Dat werd gisteren met het ondertekenen van een nieuwe overeenkomst duidelijk. Met het verlengen van de samenwerking zijn de twee Rotterdamse monumenten straks 15 jaar aan elkaar verbonden. Een unicum kan je dat wel noemen.

Van sparta-rotterdam.nl

Sparta Rotterdam en Robey Sportswear hebben de huidige verbintenis, welke loopt tot medio 2024, opengebroken en verlengd tot ten minste het seizoen 2027-2028. De huidige kledingpartner treedt vanaf het komende seizoen tevens toe tot het co-sponsor segment van Sparta.

Met deze nieuwe verbintenis zijn beide partijen in totaal maar liefst 15 seizoenen onafgebroken gecommitteerd aan elkaar. En ook begin jaren ‘80 werkten Sparta en Robey al een periode succesvol samen.

Commercieel Manager Dave van der Meer reageert namens Sparta Rotterdam: ‘’Zo’n langdurige samenwerking is vrij uniek in het huidige voetballandschap en ik denk tekenend voor het wederzijdse vertrouwen en de nauwe band die in de loop der jaren tussen Sparta en Robey is ontstaan. Sparta stond aan de wieg van de opmars van Robey, dat momenteel is uitgegroeid tot één van Nederland’s snelst groeiende sportmerken. Het is dan ook prachtig om te constateren dat we samen aan het groeien zijn binnen het (inter)nationale voetballandschap. Het moge duidelijk zijn dat wij zeer tevreden zijn over de samenwerking met Robey. Of het nu gaat om de uitstraling, kwaliteit en originaliteit van de teamwear die wij mét en door Robey laten ontwikkelen of de algehele manier van zakendoen, het plaatje klopt gewoon.’’

Mark Koevermans, General Manager bij Robey Sportswear, reageert: ”We zijn zeer verheugd dat de samenwerking met Sparta Rotterdam voor meerdere jaren gecontinueerd wordt. De wieg van Robey staat in Rotterdam en ook ons huidige kantoor ligt op een steenworp afstand van Het Kasteel. Als één van de langst bestaande sportmerken in Nederland voelen we dan ook een sterke verbondenheid met de oudste betaald voetbalclub van Nederland, haar supporters en de mensen binnen de club. Natuurlijk ook als Rotterdammers onder elkaar. Het doet ons dan ook goed om ons langstlopende partnership in het betaald voetbal met vijf jaar te verlengen. Ook geweldig om steeds meer Sparta-supporters in het Rotterdamse straatbeeld te zien, waar dan ook, in de metro, wandelend door de stad of hardlopend in de parken; de supporters dragen het Sparta-shirt met trots en dat maakt ons nóg trotser. Dankzij het wederzijdse vertrouwen hebben we samen reeds mooie stappen kunnen zetten, denk aan de recente samenwerking rondom het fantastische Jules Deelder shirt. Dit soort successen smaken naar meer, zeker na een droomseizoen als dit. Hopelijk volgend jaar met Europees voetbal in een Robey-shirt, maar ook de vele jaren hierna!”

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner

22 REACTIES

 1. Ik herinner mij dat na de periode Kappa, er een hele periode is geweest met gedoe, waarbij alleen het jaartje Kelme echt goed was. Ik herinner mij geneuzel met roze strepen… Met het contract met Robey kwam daaraaan een einde. Ik vind het een goed plan dat langdurig voort te zetten.

 2. Goede zaak dit, Robey levert ieder jaar mooi spul af en zijn ook nu structureel goed bezig met knipogen naar het verleden (1916 shirt, Efteling shirt) en het heden (Clan de Banlieu, Ode aan de nacht). Dat zijn hele mooie dingen waar ik als supporter blij van wordt en trots op ben. Ik hoop dat ze op het kantoor al bezig zijn met een ongelofelijk tof design voor het 3e tenue voor in Europa! 🙂

 3. Jammer dat bij dit soort nieuws nooit wordt vermeld of er wijzigingen zijn in de overeenkomst.

  Denk aan, levert het Sparta meer op in financiele zin of wordt er meer in gezet op meer productvarianten voor de merchandise of wordt er meer aandacht aan de kwaliteit besteed van de shirts.

   • Dat is een aanname, maar wel logisch ja. Maar nogmaals dat is dus erg summier. Deel wat meer over de inhoud, zonder in exacte details te treden.

    Aangezien er geregeld mensen klagen over de kwaliteit van shirts bijv., zou dat een punt van aandacht kunnen zijn waarop nu aanvullende afspraken zijn gemaakt. Dus dat is info die een hoop supporters interessant zullen vinden.

  • Ja sorry hoor maar ik vind dit een beetje een rare post van jou. Het betreft hier namelijk een zakelijke overeenkomst tussen 2 zakenpartners Sparta en Robey
   waarom zouden er dan aan jou details van dit contract openbaar moeten worden
   gemaakt…. Ik vergelijk dit soort posts dan altijd maar een beetje met : Stel dat jouw
   baas hier ook op het forum zou zitten, hoe zou jij het vinden als hij hier de details van de overeenkomst die hij met jou heeft bekend zou maken wanneer er hier iemand om zou vragen… Dit soort zaken behoren m.i. in eerste instantie altijd privé te blijven.

   • Misschien moet je even beter lezen voor je reageert. Het gaat over de randvoorwaarden en niet over de exacte details.

    Zie ook de al andere comments hieronder.

    En een individueel contract vergelijken met een bedrijfscontract is appels met peren vergelijken.

    Ik zou graag lezen dat ze over betere kwaliteit shirtjes afspraken hebben gemaakt. Of dat ze inniger gaan samenwerken. Of dat het een upgrade van sponsorinkomsten betreft, dus zonder bedragen te noemen. Deze info kan best gedeelt worden zodat we als supporters een indruk krijgen dat Sparta stappen zet, mede gezien de resultaten van de laatste jaren en dit jaar in het bijzonder.