Op 12 augustus begint Sparta de competitie met de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Tot die tijd staan er nog drie oefenwedstrijden op het programma: Willem II, ADO en RKC. RKC-thuis kunnen we uiteraard aanschouwen op de Spartaanse Open Dag. Vandaag wordt Willem II – Sparta dan weer gespeeld op de Open Dag van de Tilburgers. Er wordt om 13.00 uur afgetrapt. Ook als Spartaan kan je de wedstrijd gewoon gratis bezoeken.

Robey

Op deze Open Dag zullen de thuisshirts van WIllem gretig aftrek krijgen, want De Tilburgers spelen -net als Sparta- in het tenue van Robey. En gezegd moet worden dat de voorkant van het traditionele Tricolores shirt dit seizoen werkelijk prachtig is. Terug naar de traditie. Robey maakt bij Willem II gebruik van enkele trucjes die ons bekend voorkomen. Een verwijzing naar het clublied en de stad Tilburg. Als je de kraag bij Sparta open slaat vind je de Rotterdamse vlag, bij Willem II zien we bij het open slaan van de kraag de clubkleuren. Waar de voorkant echt prachtig is, is de achterkant van het Tilburgse shirt wat minder geslaagd. Rugsponsor, daaronder nog wat subtekst van de sponsor, dan grote cijfers en daaronder nog de naam van de speler. Beetje veel.

Het uitshirt van Willem II heeft een beetje een ouderwets AC Milaan-achtige uitstraling. Zonder kraag overigens. Sparta speelt vanmiddag in het paars, met kraag. Willem II in het nieuwe thuisshirt.

Tot zover de berichtgeving van de Spartaanse modepolitie.

Het wordt serieuzer

De voorbereiding is vier weken op weg. VV Bergambacht werd 0-9 verslagen, PEC met 3-1 en Zulte Waregem met 4-0. In Zeist won de Zuid-Afrikaanse landskampioen Mamelodi Sundowns met 1-4 van onze club, maar die uitslag nemen we niet serieus. Het was een tombola van spelers aan Sparta zijde. Veel spelers uit Jong Sparta, er weinig logica in, behalve dan dat veel spelers rust kregen en wat andere wat speelminuten konden krijgen. Maar van een team kweken was geen sprake.

Met nog slechts drie wedstrijden voor de boeg zal dit gaan veranderen. We mogen er vanuit gaan dat Rijsdijk aan een vast team gaat werken. En zo zullen we vandaag tegen Willem II al de contouren gaan zien van wat Rijsdijk in gedachten heeft. Veel posities kunnen zo ingevuld worden, maar het wordt op de rechtsbackpositie nog een strijd tussen Bakari en Rosanas. Als iedereen fit is zal Rijsdijk een moeilijke keuze moeten maken op het middenveld, want daar heeft onze club Clement, Kitolano, Verschueren en De Guzman genoeg kwaliteit. Maar schorsingen en blessures komen er vanzelf aan

Zoektocht naar een back, wachten op Metinho, Van Mullem en Van Crooij

De Spartaanse selectie begint vorm te krijgen. Natuurlijk kunnen er altijd nog spelers vertrekken, voor de welbekende namen is interesse, maar wie nog een inkomende mega transfer verwacht kan weleens bedrogen uitkomen. Nijkamp is redelijk tevreden en zet vooral de puntjes op de i. Dat betekent dat mogelijk uit Jong Sparta nog één of twee spelers aan de A-selectie toegevoegd worden. Er wellicht nog een back op en dat we wachten op de komst Metinho en het vertrek van Van Mullem en Van Crooij.

Sparta is nog steeds in afwachting van het rondkomen van de werkvergunning van Metinho. Hij deed op ‘stagebasis’ al even mee tegen Zwolle, maar het officiële papierwerk duurt behoorlijk lang. Dit lijkt nu echter snel afgerond te worden. Als zijn komst officieel is, is het middenveld ‘klaar’. Van Mullem is een nuttige kracht voor de breedte, maar kan komend seizoen niet rekenen op speelminuten. Zodra de komst van Metinho rond is, zal Sparta meewerken aan een vertrek van Van Mullem als de juiste club voor hem langs komt.

Sparta zoekt verder nog naar een tweede linksback. Of er een goede back bereid is bij Sparta achter Warmerdam op de bank te gaan zitten is natuurlijk maar de vraag, maar Nijkamp zoekt door. Vindt hij niemand dan is Bakari de beoogde linksback achter Warmerdam. Voor de spitspositie komt er voorlopig niemand. Brym is momenteel de tweede spits achter Lauritsen en Yüksel en Lourens kunnen ook in de spits uit de voeten. Zij krijgen deze voorbereiding volop kansen, maar maken nog geen onderdeel uit van de definitieve A-selectie, maar kunnen hier uiteraard nog wel aan toegevoegd worden. Verder verwacht Sparta nog steeds dat Van Crooij zal vertrekken. Als hij weggaat, is het maar de vraag of Nijkamp een vervanger zal halen, omdat Sparta met Negli al aardig in de buidel heeft getast en omdat onze club ook volgend jaar weer werkt met een begrotingstekort. Dat wil Sparta dit seizoen het liefste al aan de voorkant afdekken. Vorig jaar had onze club de doelstelling om tussentijds een speler te verkopen, waardoor de onderhandelingspositie bij het vertrek van Mijnans niet al te best was. Zo’n bijna noodzakelijke tussentijdse verkoop wil Sparta dit seizoen voorkomen.

Willem II als eerste divisieclub

Willem II komt volgend seizoen opnieuw uit in de Eerste Divisie. Uiteraard is promoveren topprioriteit voor de Brabo’s. Behalve sportief is dit ook financieel hard nodig. Willem II stond en staat jarenlang bekend als een financieel kerngezonde club. Maar een divisie lager teren ze flink in op de eigen reserves. Op een gegeven moment gaat dit ten koste van het spelersbudget. Dit seizoen kunnen de Tricolores echter opnieuw met een spelersbudget werken waar menig ploeg in het rechterrijtje van de eredivisie jaloers op is. Willem II gaat dus volle bak voor promotie. De ploeg van trainer Reinier Robbemond heeft inmiddels al vijf oefenwedstrijden achter de rug. Amateurclubs Sarto (0-7) en RKDSV (1-14) en FC Eindhoven (4-0) werden verslagen. Van de Belgische clubs Westerloo en RFC Liege werd verloren.

Om 13:00 uur begint de wedstrijd tussen in het Koning Willem II Stadion. Het AD heeft via haar site weer een livestream.

Abonneer
Abonneren op
96 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties