Mauduka Okoye

Vanavond werd bekend dat Sparta keeper Maduka Okoye naar Watford vertrekt. Sparta ontvangt voor de transfer 5 miljoen euro melden bronnen aan ITWM.  

Okoye zal pas aan het einde van dit seizoen naar de Engelse premierleague club verhuizen. Dat betekent dat hij het seizoen bij Sparta zal afmaken.

In Dusseldorf krabben ze nog steeds achter de oren

De Nigeriaans kwam in juli 2020 over van Fortuna Dusseldorf, waar hij in het tweede team speelde. In de Merkur Spiel Arena krabt men zich nog steeds achter de oren dat ze een doelman van een dergelijk niveau hebben laten gaan. Niet dat Okoye bij Sparta direct de eerste keuze van Henk Fraser was. Nee, dat was Benjamin van Leer. Maar al in de eerste wedstrijden van seizoen 2020-21 liet deze doelman zien op dat moment niet in vorm te zijn waardoor puntverlies werd geleden.

Vertrouwen van Fraser

Met de op dat moment nog herstellende Tim Coremans greep Fraser in na het verloren bekerduel van Sparta tegen ADO. Maduka Okoye kreeg het vertrouwen van de trainer en heeft dat sindsdien nauwelijks beschadigd. Sterker nog: op Spangen zijn we niet meer zo gewend aan keepers met deze kwaliteiten. Oudere Sparta-supporters vergelijken de 22-jarige doelman met grootheden als Jan van Beveren, Ed de Goeij en Pim Doesburg.

Tot het einde van dit seizoen

Al met al krijgt Sparta een flinke smak geld voor de overgang van Okoye naar Watford, maar het is natuurlijk ook een sportieve aderlating om een keeper zoals Okoye te zien vertrekken. Wie gaat hem opvolgen? Van Leer of Coremans, of haalt Sparta na dit seizoen een nieuwe doelman ten einde de sportieve doelstellingen van de club kracht bij te zetten
Wat wel mooi is, is dat Okoye tot aan het eind van het seizoen bij Sparta blijft spelen. Als we het allemaal mogen geloven wordt de keeper per 1 januari a.s. getransfereerd en dan tot de laatste speeldag van seizoen 2021-22 aan Sparta verhuurd. Maar goed, dat kan ook helemaal anders in elkaar steken. De voetbalwereld is zo schimmig als die wezen kan!

Transferbedrag niet bekend gemaakt

Dat geldt ook voor het bedrag dat Sparta voor de doelman ontvangt. Het Algemeen Dagblad meldt dat Sparta € 7.000.000 zou ontvangen. Bronnen van ITWM melden dat het om een bedrag van € 5.000.000 (bruto) zou gaan. Sparta zelf, maar ook Watford, hebben afgesproken om geen mededelingen te doen over het transferbedrag. Vreemd is dat niet, want Henk van Stee, wil natuurlijk niet in zijn kaarten laten kijken als hij in het komende transferwindow weer de markt op moet om zijn fouten van de vorige aan- en verkoopronde goed te maken.

Credits voor Henk van Stee

Toch moeten we met name Henk van Stee de credits geven en hem complimenteren met het puike werk wat hij heeft verricht rondom Okoye. Hij haalde Okoye voor nagenoeg niets op in Dusseldorf, brak zijn contract open en verkoopt de speler aan een Engelse Premierleaugue-club waardoor Sparta miljoenen kan bijschrijven. Daarnaast hield hij aasgieren als AZ op afstand wetende dat in Nederland alleen Ajax een dergelijk bedrag kon ophoesten.

En wij…de supporters gaan de rest van het seizoen nog lekker genieten van deze fantastische keeper. We hopen op nog meer clean-records zoals dat tegenwoordig heet en wensen Maduka heel veel succes zodat Sparta, ook volgend seizoen zonder hem, weer op het hoogste niveau mag uitkomen.

Abonneer
Abonneren op
152 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties