geld en voetbal

Waar of niet? Sparta zou een recordtransfer van 7 miljoen ontvangen voor de overgang van doelman Okoye naar Watford.Dat stond in onder meer het Algemeen Dagblad en werd snel overgenomen door allerlei ander media.

ITWM kreeg via haar netwerk de informatie dat het bedrag slechts 5 miljoen bruto was. Gisteren werd bekend dat het bedrag inderdaad 5 miljoen euro bedroeg waarvan nog het nodige afgehaald moet worden. In de podcast van RTV Rijnmond was Sparta’s Algemeen Directeur aan het woord die met de feiten over het transferbedrag naar buiten kwam. Er gaan van die 5 miljoen nog allerlei zaken af en als je een beetje telt blijft er nog de helft van de 7 miljoen over waar we, als supporter, eerst blij van werden.

Manfred Laros is voorstander van meer transparantie geven in de transfersommen. Dat dit wel eens interne spanningen oplevert is geen geheim. Een Algemeen Directeur levert altijd wel enige strijd met de Technisch Directeur, zeker omdat van hen beiden andere zaken verwacht worden.

Het delen van informatie met de achterban en sponsors heeft als voordeel dat er goede verwachtingspatronen ontstaan zodat men zich niet rijk gaat rekenen. Zeker in een tijd dat de club onder sportieve druk staat is elke euro die er uitgegeven kan worden superbelangrijk.

Anderzijds wil je als club ook niet altijd al je kaarten open en bloot op tafel leggen. In de onderhandeling die met andere partijen gedaan wordt kan dat echt verkeerd uitpakken.

Dan nogmaals de vraag. Die 7 miljoen waar het AD mee kwam? Was dat nu een reeël bedrag? Wij vroegen het aan Sparta’s clubwatcher van het AD Dennis van Bergen. Hij gaf aan inmiddels op de hoogte te zijn van de uitspraken van Manfred Laros in de Sparta Podcast maar denkt dat Sparta alsnog, via door Manfred Laros niet genoemde (mogelijke) bonussen een flink hoger bedrag kan ontvangen dan de 5 miljoen waar nu sprake van is. Het blijft dus nog steeds wazig….

Wat denk jij overigens over de transparantie als het gaat om transfersommen. We maakten er weer een poll van:

Moet Sparta open zijn over de bedragen die met transfers gemoeid zijn?
572 stemmen

Wil je de aflevering van de Sparta Podcast beluisteren? Hieronder de link naar de podscast.

Abonneer
Abonneren op
106 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties