Alle Spartanen wisten allang dat Joey Kooij een prutser was. Nu is zijn werkgever, de KNVB er ook achter gekomen. Door toe te geven dat hij er helemaal naast zat voor wat betreft het niet stilleggen van het duel FC Twente – Sparta nadat Vito van Crooij en Shurandy Sambo een Duitse bierdouche moesten ondergaan, valt de voetbalbond in het openbaar zijn oogappel af.

Voorwerpen op het veld: Stil leggen!

“De afgelopen tijd is helaas gebleken dat er aangescherpte maatregelen nodig zijn om de veiligheid van de mensen die op het veld aan het werk zijn te waarborgen. Eén van deze regels is dat als er voorwerpen op het veld worden gegooid, de wedstrijd tijdelijk moet worden stilgelegd”, stelt een woordvoerder van de KNVB tegenover het Algemeen Dagblad. 

Sambo toch debet

Dat laatste beaamt ook Maurice Steijn nog steeds, maar hij is wel iets minder mild in zijn oordeel naar de speler die na zijn mooie 3-3 debet was aan het hele gebeuren: “Sambo is een jonge jongen. Misschien bedoelde hij een fotograaf. Maar, op tv heb ik niet gezien dat hij een camera opzoekt”, aldus Steijn, die nu de gele kaart voor Sambo ook wel terecht noemt. ,,Als je naar supporters juicht, is dat provocerend en volgens de regels geel. Hier moeten wij als ploeg slimmer mee omgaan.”

Bron : Algemeen Dagblad

Abonneer
Abonneren op
39 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties