Reda Kharchouch komt dit seizoen niet meer uit voor onze club. De aanvaller wordt verhuurd aan Emmen, dit melden het AD, RTV Rijnmond en RTv Drenthe. Beide clubs bevestigen de deal nog niet, dus deze media-info is met een kleine slag om de arm.

Kharchouch en Sparta beleefden tot nu toe geen gelukkig huwelijk. De aanvaller kwam in de zomer van 2020 over van Telstar, maar was vorig seizoen vaak geblesseerd en ook nu is hij nog maanden uitgeschakeld, vanwege een scheur in zijn hamstring.

Emmen wil hem desondanks vastleggen en daarmee ook een deel van zijn salaris overnemen, zodat hij eind 2021 en de eerste maanden van 2022. Ook NAC had interesse. Sparta wil hem graag aan één van deze twee clubs verhuren.

Dat Sparta deze keuze maakt is wel logisch. Er is geen vertrouwen dat Kharchouch na al zijn blessureleed veel speelminuten zal gaan maken in de eredivisie. Op deze manier kan Sparta hem in actie zien in de top van de Keuken Kampioen Divisie, nog wat geld besparen en uiteindelijk kan Henk van Stee de keuze maken om de optie in zijn contract te lichten. Doet Van Stee dat, dan ligt Kharchouch vast tot en met 30 juni 2023. Doet Van Stee dat niet, dan loopt Kharchouch in de zomer van 2022 transfervrij de Kasteelpoort uit.

Abonneer
Abonneren op
111 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties