Jong Sparta is haar oefencampagne voortvarend begonnen. Afgelopen weekeinde speelde het overtuigend tegen Excelsior Maassluis. De club uit Maassluis kreeg te maken met het talent Achraf Madi die alle drie de Spartaanse treffers voor zijn rekening nam.
Vanmiddag rolde Jong Sparta in een wedstrijd van 2 uur (verdeeld over 4 blokken van elk 30 minuten), de jonkies van Willem II op. Reda Kharchhouch was de man in vorm. Hij scoorde maar liefst 4 x voor Sparta. Naast Kharchouch wisten ook Brouwer en Afaker het Tilburgse doel te raken. Maar liefst 6-0 dus, en dat zal goed voelen voor de mannen van Geert Arend Roorda, die samen met Nico Jalink dit elftal onder zijn hoede heeft.

Verder was er gisteren nieuws over de oefenwedstrijd tegen Excelsior die zaterdag in Kralingen gespeeld wordt. Zoals wij eerder aan jullie melden vindt ITWM dat je geen oefenwedstrijden moet spelen tegen tegenstanders uit dezelfde stad. Daarmee wordt het imago van een derby onderuit gehaald. Van enige sensitiviteit richting supporters lijkt bij Sparta en Excelsior geen sprake te zijn. Nu zal het de Rotterdamse reet roesten wat men bij Excelsior doet, maar Sparta oefent tegenwoordig graag tegen stadsgenoten, getuigen de derby die vorig seizoen op en tegen Zuid op het programma stond. En dat is gewoon triest te noemen. Supporters moet je een derby willen voorschotelen als een echte wedstrijd. Met beleving, passie en emotie, niet als een gezapig potje zomeravond voetbal in het kader van de voorbereiding.

Saillant detail: De veiligheidsdriehoek heeft wel enige sensitiviteit. Zij verboden publieke toegang tot dit duel tussen Oost en West in het kader van het hoogrisico-gehalte van een dergelijke wedstrijd.

Maar niet getreurd. Wil je dit stukje surrogaatderby toch willen bekijken? Op RTV Rijnmond kan je de wedstrijd live meemaken. De wedstrijd begint om 14:30 uur. Naar het schijnt, zullen op de terrassen van de kroegen die nabij het Oostplein gelegen zijn, grote videoschermen opgesteld staan. Dus wil je dit event niet missen en op anderhalf meter de hooligan uit willen hangen? Snel je zaterdag dan naar het Oosten van de stad om samen met je Kralingse mede-lotgenoten, te genieten van de heerlijke derbysfeer die voetbal met zich mee kan brengen 🙂

Abonneer
Abonneren op
21 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties