Affiche Sparta - FC Twente

De concurrentie had dit weekend de nodige punten laten leggen. De ideale kans voor onze club om onze vertrouwde “eigen” zesde plek weer in te nemen dachten we vooraf.

Een wedstrijd loopt altijd anders dan je vooraf verwacht. En dat gold zeker voor de wedstrijd die we afgelopen zondagmiddag op Spangen zagen.

Scheidsrechter dwalend

Scheidsrechter van der Kerkhof nam een nogal prominente dwalende rol in en bevoordeelde FC Twente behoorlijk aan het einde van de eerste helft waarin Sparta net even iets beter voor de dag kwam dan de Tukkers.

Eerst door op aanraden van de VAR de gele kaart om te zetten naar direct rood en zeker daarna nog een keer toen Sem Steijn de bal met de bovenarm meenam en vlak  voor rust de 0-1 in kon schieten.

Na rust was het opnieuw de arbiter die nu een overtreding op Verschueren over het hoofd zag. De VAR moest opnieuw ingrijpen en Sparta kreeg, ondanks dat het behoorlijk onder druk stond, een mooie kans om terug in de wedstrijd te komen. Lauritsen liet dit kansje niet onbenut en liet met een zwak doch geplaatst schot in de linkerhoek Unnerstal kansloos: 1-1

Op voorsprong

Tegen alle voetbalwetten in was het opnieuw Lauritsen, die nadat er een overtreding in de zestien op Warmerdam was gemaakt, degene die opnieuw mocht op komen draven voor een strafschop. Ook hier had de verder goed keepende Unnerstal geen antwoord op: 2-1

Daarna was het louter verdedigen wat Sparta deed. Niet zo gek als je meer dan een helft met 10 man speelt.

Net niet

Onze club kreeg desondanks deze defensieve houding nog een paar kansen waarbij Verschueren de paal raakte. Toch stond onze club lange tijd onder grote druk waarbij Nick Olij zich weer eens van zijn beste kant liet zien. In de eerste helft had hij al een bal uit de kruising weten te keren, in de tweede helft behoedde hij Sparta voor een slechte afloop. Jammer genoeg duurde de wedstrijd net iets te lang en wist de voor Twente ingevallen UnuVAR het Spartaanse blok in blessuretijd te breken: 2-2. Daarmee werd de eindstand bepaald.

Iedereen die er bij was heeft van een waar spektakelstuk kunnen genieten waarbij Sparta net even iets meer op basis van haar vechtlust  had moeten krijgen.