Henk Fraser

Een jaar geleden had Henk Fraser nog een contract tot en met 2020. In september van het vorige jaar tekende hij bij tot de zomer van 2021. Nu verlengt hij zijn contract in augustus tot en met juni 2022. De verwachting is dat hij in juli 2021 zijn contract zal verlengen tot en met juni 2023.

Henk & Henk zijn blij

Uiteraard zijn de contractverlengingen steeds een wens van twee partijen en met name Henk van Stee wilde dit graag. Hij noemt Henk Fraser een toptrainer en maakt duidelijk voor de rust binnen de club te kiezen. “Voor de continuïteit binnen de club is het goed om nu al duidelijk te maken dat we langer met elkaar doorgaan.”

Via www.sparta-rotterdam.nl laat Van Stee weten. “De eerste twee seizoenen van Fraser op Het Kasteel waren succesvol. Met een promotie in het eerste seizoen en een plaats bovenin het rechterrijtje in het niet afgemaakte Eredivisie-jaar. Het komende seizoen wordt een mooie uitdaging om met deze staf en selectie onze sportieve doelstelling wederom te gaan bewerkstelligen.”

Fraser, die nu dus vastligt tot medio 2022, laat over zijn contractverlenging weten. “Ik heb het enorm naar mijn zin op Het Kasteel en het tekent de huidige samenwerking dat we al in zo’n vroeg stadium afspraken met elkaar maken over een contractverlenging voor nóg een extra seizoen. De voorbereiding is inmiddels in volle gang en ik heb vertrouwen in deze spelersgroep om Sparta het aankomende seizoen in de Eredivisie te houden. Van daaruit gaan we dan weer verder werken aan de sportieve groei van de club, daar maak ik graag onderdeel van uit.”

Rust vervangt het trainerskerkhof Sparta

Uiteraard is er nooit zekerheid over of een trainer blijft. Als de prestaties zwaar tegenvallen, of onze trainert duikt in bed met de vrouw van de Spartaanse topscorer, dan is ook Fraser snel ontslagen.

Daarnaast zijn er ongetwijfeld afspraken gemaakt over dat Sparta zal meewerken (met een afgesproken transfersom) als er een kans komt die Fraser niet kan laten lopen. Zo werkt het nou eenmaal in de voetbalwereld. Maar dit geeft binnen die grenzen wel de nodige zekerheid. ‘Trainerskerkhof Sparta’ levert op Google heel wat hits op. Henk van Stee vaart een andere koers. Hij stevent af op rust. Dat lukt tot nu toe heel aardig.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties