Bart Vriends doet mee aan Common Goal

Zoals we eerder op deze site schreven zal Vriends tegen Fortuna niet meedoen en doet hij vrijwel zeker ook tegen Go Ahead nog niet mee. Op de één na laatste dag gaf Vriends een interview aan Rijnmond, waar hij dit bevestigde. Maar het interview gaf voor ons Spartanen ook hoop richting volgend seizoen: Vriends zijn contract loopt komende zomer af, maar hij lijkt open te staan voor verlenging.

Vriends heeft -zoals bekend- het goed naar zijn zin bij Sparta. Waar hij 1,5 jaar geleden nog actief op zoek ging naar clubs in landen en steden waar hij wel zou willen wonen (Canada werd als land genoemd, het Australische Sydney FC werd zelfs zeer concreet), lijkt Vriends zijn ogen meer te richten op Nederland. Het zal iets te maken hebben dat het goed gaat met Sparta, dat hij het naar zijn zin heeft bij onze club en in Rotterdam, maar ook dat hij bij Sparta ruimte krijgt om invulling te geven aan zijn carrière naast het voetbal. Met de Cor Potcast als meest belangrijke voorbeeld.

5 verdedigers die vorig seizoen hun waarde hadden (Pinto, Meijers, Abels, Sambo, Auassar) zijn er dit seizoen niet meer bij. De één missen we wat meer dan de ander, maar het leverde geen cent op en ze allevijf waardig vervangen is niet gelukt. Eerdhuijzen was daarnaast vrijwel de hele eerste seizoenshelft geblesseerd. Dat Sparta desondanks maar 22 doelpunten is opvallend en kunnen we niet los zien van de stabiliteit van onze aanvoerder, die ook nog eens een perfect uithangbord is voor onze club. We zouden hem zeer graag zien bijtekenen! In het huidige contract van Vriends is wel een optie opgenomen voor een extra jaar. De afgelopen jaren hebben geleerd dat dit niet zoveel zegt, het gaat om de inhoud van deze optie. Als het een optie is die eenzijdig optie is die Sparta eenzijdig kan ‘lichten’ wordt die doorgaans wel gemeld door onze club. Dat is niet gebeurd, dit lijkt hier dan ook niet van toepassing en ook Vriends rept er met geen woord over. Wel zegt Vriends nog niet nagedacht te hebben over volgend seizoen. Als het concreet wordt gaat hij er iets bij voelen, aldus de verdediger. Het lijkt logisch dat Gerard Nijkamp het snel met een mooi aanbod concreet komt om dit concreet te gaan maken. Het proberen te lichten van de optie, of een mooie verlenging met twee jaar bijvoorbeeld.

Zie via deze link de tekst van Rijnmond en het interview met Vriends.

Abonneer
Abonneren op
36 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties