Mehmet Yüksel heeft zijn eerste profcontract getekend bij Sparta Rotterdam. De 21-jarige aanvaller heeft zich tot medio 2024 verbonden aan de Kasteelheren. Daarin is een optie opgenomen om het contract met twee jaar te verlengen.

Yüksel, geboren in Haarlem, begon met voetballen bij Olympia Haarlem, waarna hij de stap maakte naar I.J.V.V. Stormvogels uit IJmuiden. Vervolgens keerde Yüksel terug in Haarlem om te gaan voetballen bij de Koninklijke HFC. Daar vertrok de buitenspeler alweer snel om zijn carrière voort te zetten bij VV Zeeburgia, al keerde Yüksel uiteindelijk weer terug bij HFC. In Haarlem viel de aanvaller op en werd hij op 16-jarige leeftijd gescout door FC Twente. Na één jaar verliet Yüksel echter de jeugdopleiding van de Tukkers om terug te keren bij HFC. Daar doorliep de linkspoot het overige gedeelte van de jeugdopleiding, waarna hij eind 2020 zijn debuut maakte in het eerste elftal, dat uitkomt in de Tweede Divisie. Vervolgens was Yüksel één jaar later goed voor zeven doelpunten en vier assists op dat niveau, waarmee hij vorig jaar een overstap naar Sparta verdiende. In zijn eerste jaar in Rotterdam was Yüksel van waarde bij Jong Sparta. De aanvaller scoorde negen keer en was zeven keer de aangever. Het zorgde ervoor dat Yüksel in de voorbereiding aansloot bij het eerste elftal, waarin hij zich met drie doelpunten liet zien. Bij de competitiestart van Jong Sparta kon Yüksel zijn ploeg niet behoeden voor een nederlaag, al was hij wel direct trefzeker.

Technisch directeur Gerard Nijkamp is tevreden over de ontwikkeling van Yüksel. “Mehmet heeft bij Koninklijke HFC al laten zien een van de betere spelers te zijn in de Tweede Divisie. Die lijn trok hij afgelopen seizoen door bij Jong Sparta, wat terug te zien is in zijn aantal doelpunten en assists. In de voorbereiding mocht Mehmet aansluiten bij het eerste elftal, waarin hij in de trainingen en oefenwedstrijden liet zien dat hij afgelopen seizoen stappen heeft gemaakt en dichter bij het eerste elftal zit. We belonen Mehmet daarom met een profcontract en gaan met hem aan de slag om een nog grotere rol bij Jong Sparta te spelen en nog dichter bij het eerste elftal te komen.”

Bron: www.sparta-rotterdam.nl

Abonneer
Abonneren op
20 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties