Naar alle waarschijnlijkheid is het de Haagse cultheld Tommy Beugelsdijk die morgen weer leiding zal geven aan het hart van de Sparta defensie. De wedstrijd tegen FC Utrecht komt te vroeg voor Bart Vriends. Dat maken we op uit een interview dat het AD vandaag had met Henk Fraser.

In dit interview komt naar voren dat Sparta als team een eenheid moet zijn waarbij het niet vanzelfsprekend is dat iedereen elke keer start, maar dat een ieder wel aan de beurt komt om zijn taak te vervullen. Die kan per wedstrijd anders ingevuld worden. Fraser zegt daarover: “Een vast elftal is immers niet de sleutel tot succes. Het gaat om het team. In Nederland vinden we dat soms een rare redenatie”, maar in het buitenland is dit heel vanzelfsprekend.”

Of Dirk Abels, die gisteren zijn contract tot 2023 verlengde, in actie komt is ook maar zo de vraag. Afhankelijk van de tegenstander kan Fraser ook zo maar kiezen om Jeffry Fortes op te stellen.

De zienswijze van de Sparta-coach is een groot dilemma voor de ITWM-voorbeschouwers, omdat iedereen, zo zagen we vorige week tegen PSV, zo maar in de basis kan staan. Toch houdt Fraser ook wel van een winnend basis team. Van RKC – Sparta tot aan Sparta – FC Twente stelde Fraser 6 keer hetzelfde elftal op.

Abonneer
Abonneren op
65 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties