Als opvolger van Bart Vriends heeft Sparta de centrale verdediger Fali van FC Cadiz uit de La Liga in het vizier. Fali (volledige naam: Rafael Jiménez Jarque) is een 30-jarige Spanjaard die centraal achterin, maar ook als defensieve middenvelder, speelt. Zijn marktwaarde bedraagt nu ongeveer 2,5 miljoen euro. FC Cadiz staat 18e in de La Liga en dat is net niet goed genoeg voor handhaving.

Fali, een ervaren rot in de Andalusische branding, speelde dit seizoen 24 van de 30 competitiewedstrijden. Hij pakte daarin slechts 10 gele kaarten en geen enkele keer rood. De in Valencia geboren speler heeft een lengte van 1.86 meter en gaat zelden in de fout. Falen? Dat is niet aan Fali besteed. Hoe goed hij werkelijk is, valt op zondag 14 april te bezien. Dan speelt Cadiz thuis tegen Barcelona. Fali’s contract werd vorig jaar zomer, 23 juli 2023 verlengd, maar met een optie dat hij wanneer een buitenlandse club komt, mag praten. Waarschijnlijk heeft Gerard Nijkamp hem frikadellen van Florida in het vooruitzicht gesteld. Want waarom zou je anders zo’n prachtige kuststad in Zuid-Spanje verruilen voor een miezerige, doch geweldige, Rotstad in Nederland?

Hellas Verona wil Bart Vriends na de zomer inlijven

Sparta heeft Fali door haar scoutingsapparaat laten bekijken, met het oog op een mogelijk vertrekt van onze routenier Bart Vriends. Onze aanvoerder speelde tegen Fortuna thuis een puike pot en liet voorafgaand aan deze wedstrijd weten dat hij positief tegenover eventuele contractverlenging staat, maar ook open voor een buitenlands avontuur. Hellas Verona, de nummer 15 in de Serie A, heeft interesse getoond in onze verdediger. Vriends zou de verdediger de jonge Diego Coppola (die ook Nederlandse roots heeft) bij de hand moeten nemen. Verdedigers als Magnani, Centonze en Dawidowicz zijn oud genoeg om de Spartaan het Italiaanse verdedigen aan te leren. Technisch Directeur van Hellas Verona, Sean Sogliano, heeft de interesse bevestigd. “Ik heb inderdaad vorige week Friends gekeken.”

Abonneer
Abonneren op
16 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties