We are staying up

Het begint wat saai te worden en klinkt niet erg ambitieus.  Henk van Stee waarschuwt ons voor te hoge verwachtingen aankomend seizoen. De doelstelling luidt opnieuw: handhaving in de eredivisie….

Elke Spartaan wenst dat het komend seizoen beter zal gaan.  Beter dan opnieuw een seizoen van onzekerheid. En geef de Spartanen eens ongelijk! Zo’n 8e plaats smaakt naar meer. Opnieuw voor Europese play-offs gaan bijvoorbeeld. Of misschien nog wel beter: Europees halen!

Verwachtingen getemperd

Henk van Stee tempert de verwachtingen. Vandaag publiceerde het AD/RD een interview met hem. Daarin werd duidelijk dat gevoelsmatigheid en realisme verschillende dingen zijn. Zeker voor supporters die de succesvolle jaren ’80 nog hebben meegemaakt. Zij vinden een 8e plaats eigenlijk niets meer dan het oude normaal. Uit de tijd dat Sparta tegen de subtop aanhing. En er soms deel van uit maakte. De status die daarbij hoorde was voor hen een gegeven. Dat Sparta nu weer daar is, is “back to where we belong”. Teksten die jongere supporters bezigen bij een promotie.

Van Stee doet aan verwachtingsmanagement. Doelend op het spelersbudget van nog geen 4 miljoen. Dat gaat komend seizoen niet stijgen. De concurrentie beschikt over suikeroompjes. Wil Van Stee ook wel, maar niet voor elke prijs. ADO-doemscenario’s liggen op de loer. En daarvoor moet gewaakt worden.

Jeugdopleiding

De jeugd, daar vindt van Stee ook wat van. Dat Dolf Roks onder vuur  lag schreven we eerder. Hij lijkt nu definitief gedegradeerd te zijn. Naar de O18. Net als Breuer en Rutjes met je poten in de klei. De laatste jaren was de doorstroom onvoldoende. Van Stee is in zijn Oost Europa carrière ambitieuzer geworden: “Excuses tellen niet, je zorgt maar dat iets wél lukt!” De jeugdopleiding (kosten 1,6 miljoen) moet dus gaan renderen. De laatste jaren was het helemaal niets! Meer arbeid en minder toezichthouders op Terbregge, aldus van Stee.

Transfer carrousel

Burger, Gravenberch, Deroy Duarte en Fortes zeggen het Kasteel definitief vaarwel. Meijers mag blijven als ADO dat goed vindt. Van Hoeven keert terug uit de Adelaarshorst. Jans en Goudmijn versterken Sparta. Verder wordt rekening gehouden met spelers die mogelijk vertrekken. Harroui, Okoye en Mijmans staan in de belangstelling. Dagelijks wordt Henk van Stee over het drietal gebeld. En zoals we weten: iedereen is te koop. Ook Henk Fraser en Van Stee zijn te koop. De enige die niet te koop zijn? Ben Wessels en de supporters zelf.

Mening van de Sparta-supporters

Wat vinden jullie? Waarom lukt het niet dat Sparta definitief een stap maakt? Waarom lukt het niet om bijvoorbeeld Heracles of PEC structureel in te halen. Is het scheppen van een lage verwachting jezelf indekken of realisme kweken? En wat doet dat met sponsors? Stappen zij eerder in of juist niet? Heel veel vragen dus. Geef je mening…

Bron: Algemeen Dagblad 

Abonneer
Abonneren op
166 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties