Aanvoerder en supergladiator Adil Auassar gaat na dit seizoen toch niet naar de jeugdopleiding maar vertrekt definitief bij Sparta. Dat werd vandaag bekend gemaakt op de website van de club van Rotterdam.

5 mooie jaren

Na 5 mooie jaren, waarbij hij met regelmaat voor het eerste elftal het kompas was waar op gevaren werd, zal de 36-jarige verdediger dus afscheid nemen. Uiteraard is er een tijd van komen en een tijd van gaan en heeft Sparta met Mike Eerdhuijzen meer dan een prima vervanger gehaald. Toch zal het wennen zijn dat we Adil niet meer zullen zien.

Absolute leider met hoofdrol in Doetinchem

Hij werd in het seizoen 2018-19 gehaald om het net gedegradeerde Sparta terug te brengen naar de eredivisie. Hij verwierf de absolute leidersrol na zijn doelpunt in Doetinchem waar hij Sparta terug naar de eredivisie kopte en werd daarna eigenlijk alleen maar steeds beter. Adil Auassar speelt ook dit seizoen nog steeds een belangrijke rol als leider van het elftal, maar ook in de kleedkamer. El Capitano wordt, ook als hij niet speelt, nog steeds door zijn medespelers gewaardeerd en is superbelangrijk voor het dit seizoen prima presterende elftal.

Comfortzone

Dat hij niet, zoals eerder met hem werd afgesproken, in de jeugdopleiding terugkeert, heeft te maken dat hij elders wil gaan kijken om zich te ontwikkelen en daarbij uit zijn comfortzone wil gaan.

Auassar verdient mooi afscheid

Het vertrek wil hij afsluiten met de plaatsing van Sparta voor Europees voetbal. Wij zien het ons al helemaal voor ons. De man die ons naar de eredivisie kopte zou ons voor het mooie ook Europa in kunnen schieten in de finale van de komende play-offs. Laten we, hoe de play-offs ook aflopen, Adil Auassar in zijn laatste (thuis)wedstrijd een enorm mooi afscheid geven. Dat zijn we als supporters verplicht aan deze kanjer!

UPDATE

Het Brabants Dagblad meldt dat Adil Auassar zal toetreden tot de technische staf van RKC. Hij zal daar weer gaan samenwerken met Henk Fraser/

Abonneer
Abonneren op
58 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties