Sparta aanvoerder Adil Auassar voor de camera's

Sparta trainer Maurice Steijn kan de komende drie weken geen beroep doen op captain Adil Auassar. De 37-jarige routinier werd door de de beschermheren van Joey Kooij voor vier duels (waarvan een voorwaardelijk) geschorst n.a.v. de rake klap die hij aan acteertalent Klaiber van FC Utrecht toebracht.

Terug bij de derby van Rotterdam

Achtereenvolgens ziet Auassar de uitwedstrijd tegen Excelsior van komende zondag, het thuisduel tegen Vitesse op 11 maart en de match in het Hunebedland tegen FC Emmen (18 maart) aan zich voorbij gaan. De krijger uit Rotterdam-West zal mogelijk zijn rentree maken in de derby van Rotterdam op zondag 2 april. Tot die tijd zal Mike Eerdhuijzen diens plek innemen. De Volendammer bewees al eerder een waardige vervanger te zijn van de man die ons in Doetinchem naar de eredivisie kopte.

Geen beroep

Sparta neemt (en kan ook niet anders) genoegen met deze schorsing en zal niet in beroep gaan tegen de strafmaat. Als Mike Eerdhuijzen de aanvoerder goed vervangt is het natuurlijk wel de vraag of de trainer na de schorsing van Auassar de speler automatisch weer zal opstellen. Uiteraard heeft de aanvoerder meer dan een prima staat van dienst, maar de ticket die richting Europees voetbal leidt heeft door toedoen van AA een andere minder gewenste richting gekregen.

Abonneer
Abonneren op
86 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties