Bart Vriends doet mee aan Common Goal

Was het een gok om de toch al blessure gevoelige Bart Vriends afgelopen zaterdag op te stellen in het duel tegen NEC. Als het gok was dan is deze slecht uitgepakt. Sparta zal de verdediger voor langere tijd moeten missen vanwege een spierblessure. RTV Rijnmond heeft het over weken, maar met Bart Vriends weten we: weken worden maanden.

Niet fit begonnen

Hij oogde vooraf aan het duel al niet fit, iedereen wist voorafgaand aan het duel in Nijmegen al dat Vriends niet fit zou beginnen. Waarom Bart Vriends, die op dit moment misschien wel zijn beste seizoen ooit voetbalt, maar toch altijd meer blessure gevoelig is dan menig andere speler toch aan de start mocht verschijnen is een vraag die best gesteld kan worden. Of daar een antwoord op komt? Dat valt nog maar te bezien. Als het gaat om blessures en afwezigheid zijn clubs sowieso niet scheutig in het geven van informatie.

Probleem

Omdat Adil Auassar zaterdag ook uitviel kan het probleem zich a.s. vrijdag in Limburg, als Sparta tegen Fortuna speelt, zich al uiten. Mogelijk spelen we dan opnieuw zonder ons ijzersterke centrale duo, ondanks dat er afgelopen week versterking is gehaald in de vorm van de 20-jarige Meissen en de 19-jarige van den Hoek, die beiden overkwamen van Jong FC Utrecht. Wie de wedstrijd ADO Den Haag – FC Utrecht bekeken heeft had kunnen zien dat deze verdedigers nog niet de ervaring hebben zoals ons centraal duo. En dat is eigenlijk wel nodig nu het middenveld ook verzwakt is gezien de blessure van Saito en de verkoop van Mijnans. Uiteraard hebben we Mike Eerdhuijzen nog, maar ook die maakt met zijn jonge leeftijd het gebrek aan de vele jaren ervaring niet goed. Laten we hopen dat het allemaal meevalt, dat Auassar wel speelt en dat de jonge vervangers samen met Abels, Meijers en Pinto hun taken goed oppakken.

Abonneer
Abonneren op
49 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties