In de Voetbal International van deze week heeft scribent Bart Kruijt onze trainer Jeroen Rijsdijk laten reageren op het spel van Metinho, die samen met Pelle Clement het nieuwe koningskoppel op Het Kasteel vormt. Want dat zijn onze twee middenvelders, mede door een liesblessure bij Joshua Kitolano, die dit seizoen niet meer in actie komt.

Rijsdijk spreekt over de risico’s die de Congolese Braziliaan van de City Footbal Group neemt in zijn spel. In het begin van de competitie moest de speler (die nauwelijks Engels, laat staan Nederlands praat) nog stappen maken om te kunnen starten. ,,Niet gek. Vorig jaar was dat met Koki Saito ook zo. Die jongens komen voor het eerst in de Nederlandse competitie spelen en hebben even de tijd nodig om te wennen en om zich aan te passen. Hij is nog maar een jongen van twintig jaar he. Aan het begin van dit seizoen was ie een goede speler, maar nog niet compleet genoeg. Hij wordt nu steeds completer.”

Rijsdijk: ‘Vooruit spelen, wegdraaien en overtal creëren’

Vooral verdedigend -ja Rijsdijk blijft een verdedigende trainer- moest Metinho bijleren. ,,Dat gaat steeds beter”, aldus Rijsdijk. De coach weet, volgens Bart Kruijt die dat schrijft, dat Metinho altijd aanvallend zal blijven denken en naar de voetballende oplossingen zal blijven zoeken. Daardoor neemt hij ook zeker wat risico in zijn spel mee, zeker als verdedigende middenvelder. ,,Maar dat hoor ook wel bij het spel dat wij willen spelen. Als je als defensieve middenvelder alleen maar de zekerheidjes zoekt, met ballen achteruit en naar de zijkant, dan schiet dat niet op. Je moet vooruit spelen, wegdraaien, een overtal creëren. Daar zit wat risico in, maar dat moet ie ook nemen. Voor het publiek is dit in ieder geval een hele leuke speler om te zien.”

Abonneer
Abonneren op
28 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties