Misschien nog wel belangrijker dan nieuwe spelers halen, is goede behouden. Zonder goede fundering bouw je toch ook geen nieuwe serre? De 21-jarige Metinho wordt nog één seizoen gehuurd van Troyes/City Group. Dat maakt Sparta zojuist bekend. We kunnen dus nog een seizoen van onze Braziliaanse sterkhouder op het middenveld (de fout tegen FC Utrecht zij hem vergeven) genieten.

In clubblad De Spartaan stond een kort doch alleraardigst interviewtje met Metinho, geboren in Congo, maar op jonge leeftijd al naar Brazilië verhuisd. In 2015 terechtgekomen in de jeugdopleiding van Fluminense. Bij de Braziliaanse topclub doorliep Metinho de resterende jeugdelftallen en debuteerde hij uiteindelijk voor de hoofdmacht van Fluminense. Vlak na zijn debuut werd Metinho opgepikt door de City Group, die de geboren Congolees onderbracht bij Troyes. In Frankrijk bleef een debuut bij het eerste elftal uit, waarna Metinho het seizoen daarna verhuurd werd aan Lommel SK.

‘Rotterdam is een leuke stad. Altijd wat te doen en de mensen zijn best aardig’

Bij de Belgische club, die uitkomt op het tweede niveau, werd Metinho wel basisspeler en speelde hij zich in de kijker van Sparta. De Kasteelheren namen Metinho vorig seizoen dan ook op huurbasis over van Troyes, waarin de Braziliaan uiteindelijk tot 27 wedstrijden kwam. In de tweede seizoenshelft groeide Metinho uit tot basisspeler.

‘Er zit nog rek in bij Metinho. Stijgende lijn doortrekken’

Op de website van Sparta Rotterdam staat dat Nijkamp heel blij is met dit extra jaar voor Metinho. “Afgelopen seizoen had Metinho in eerste instantie aanpassingstijd nodig, maar groeide hij in het seizoen. Dat was terug te zien in de statistieken, want vanaf maart werd Metinho basisspeler. Daarin liet hij de dingen zien, waarom we hem destijds naar Sparta haalde. We denken dat er nog meer rek in zit bij Metinho en kijken er dan ook naar uit om die stijgende lijn samen met hem door te trekken in het nieuwe seizoen.”

Abonneer
Abonneren op
83 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties