Sparta gladiator

Sparta scoorde in de 14 wedstrijden tot aan de winterstop 24 keer. Wie was de beste afmaker van Sparta in de afgelopen maanden?  In dit artikel gebruikt Maurice Dister ook de Expected Goal methode om de beste afmaker aan te wijzen.  

Tegenvallende voorbereiding en start competitie 

Na de voorbereiding en de eerste drie competitiewedstrijden had ik (en velen met mij op deze site) erg mijn twijfels over het scorend vermogen van deze ploeg. De resultaten en de goals vielen erg tegen: in acht oefenwedstrijden scoorde Sparta 9 keer met als dieptepunt een 0-0 tegen Telstar.  

In de competitie wist Sparta in de eerste drie duels tegen Ajax, Vitesse en PEC Zwolle ook het net niet te vinden tegen. Lag het aan dat Reda Kharchouch niet kon spelen door een meniscusoperatie? Was het vertrek van Ache, Veldwijk, Dervisoglu, Piroe en Joosten onvoldoende gecompenseerd? Was de talentvolle Emegha wel klaar voor het echte werk? Was Danzell Gravenberch wel goed genoeg voor de Eredivisie? Tot overmaat van ramp vertrok Rayhi, de topscoorder van het vorige seizoen, ook nog naar de zandbak van Al Batin voor een hoop oliedollars

Wederopstanding 

In de tweede helft tegen AZ maakt Sparta een spectaculaire comeback en wist maar liefst vier keer te scoren tegen de Alkmaarders. Steeds beter begon Sparta te spelen en plots scoorde de ploeg er behoorlijk op los met als uitschieter de 6-0 tegen ADO Den Haag. 24 goals in 14 wedstrijden dus.

Lennart Thy scoorde reeds 8 keer en kroonde zich tot topscoorder van de eerste seizoenshelft. Was hij daarmee de beste afmaker? In figuur 1 staan alle Spartanen die gescoord hebben, het aantal doelpunten en het aantal minuten wat ze gespeeld hebben. Als je het aantal gespeelde minuten ook in ogenschouw neemt valt op dat Rayhi gemiddeld 138 minuten nodig had om een doelpunt te maken. Mario Engels was in dat opzicht veel effectiever. Super Mario maakte namelijk 3 doelpunten in 359 minuten: 1 doelpunt per 120 minuten.   

SpelerGoalsMinuten speeltijdMinuten per goalxG
Lennart Thy81.1001385,78
Abdou Harroui51.1302262,24
Deroy Duarte49452363,80
Mario Engels33591202,10
Sven Mijnans27323661,31
Dirk Abels19309300,08
Wouter Burger11541540,49
Danzell Gravenberch02070,14
Emanuel Emegha02800,61
Momammed Rayhi02870,73
Bryan Smeets061600,77
Figuur 1: Doelpuntenmakers en aanvallers Sparta na 14 wedstrijden  

Expected Goals 

Met de Expected Goals (xG) methode probeer ik te duiden wie de beste afmaker is. Expected Goals is een methode gebaseerd op statistieken om het verwachte aantal goals van een speler of team te meten. Bij deze methode wordt aan elke afzonderlijke doelpoging een waarde toegekend, gebaseerd op de kwaliteit van deze kans. De kwaliteit van de poging wordt bepaald met behulp van allerlei variabelen, zoals de afstand tot het doel, de hoek tot het doel, het lichaamsdeel, de spelsituatie, etc. Expected Goals geeft aan hoe vaak er gemiddeld genomen gescoord wordt vanuit een bepaalde positie op basis van een historische database met honderdduizenden doelpogingen. Elke poging krijgt een xG waarde die ligt tussen de 0 en 1. Een intikker vlak voor de goal heeft daarbij een hogere xG dan een schotpoging van ver buiten het penaltygebied, omdat die intikkers er simpelweg vaker in gaan. Een schot van korte afstand van het doel heeft een hoge xG, terwijl de xG van een lastig afstandsschot van ver buiten de 16 meter schommelt rond een xG van 0,02. Een afstandsschot vanuit een lastige positie gaat er immers niet zo vaak in. De site Tussen de linies heeft een goed artikel waarin de methode wordt uitgelegd. 

De xG in een wedstrijd kunnen ook in een tijdlijn worden getoond. In onderstaande figuur zie je de xG van de doelpogingen van beide ploegen in de derby. Duidelijk zichtbaar is de penalty van Thy (0,84 xG) en de grote kans voor Duarte in de 95e minuut (0,34 xG). Sparta kwam daardoor op een xG van 1,88. 


Figuur 2: expected goals tijdlijn Feyenoord – Sparta 

Met de xG data van alle Spartanen heb ik een top-12 gerankt op basis van hun verschil tussen het aantal gemaakte goals en hun Expected Goals. Dus in andere woorden: welke spelers hebben minder of meer gescoord dan je op basis van de kwaliteit van hun kansen/pogingen zou mogen verwachten.  

12. Danzell Gravenberch: 0,76 xG – 0 goals (-/- 0,76) 

Gravenberch speelde eerder voor N.E.C., Universitatea Cluj, Reading, Roeselare, TOP Oss en FC Dordrecht. In de zomer tekende de bij Ajax als spits opgeleide Gravenberch een eenjarig prestatiecontract. Hij was met twee goals topscoorder van de voorbereiding maar in de Eredivisie wist hij nog niet te scoren. Zijn kansen waren echter behoorlijk (xG 0,76) waaronder een grote kans tegen PSV (xG 0,47). Hij scoorde wel fraai in bekerwedstrijd tegen ADO. Of we de 26-jarige na de winterstop nog terugzien op het Kasteel is maar de vraag. Volgens geruchten mag hij gratis vertrekken. 

11. Mohamed Rayhi: 0,73 xG – 0 goals (-/- 0,73) 

Rayhi werd vorig seizoen topscoorder met 7 goals. Volgens de statistieken waren 5,44 goals normaal geweest. Mo leverde toen een goede prestatie door de expected goals ruim te overtreffen en daarnaast 3 assists te geven.  

In zijn drie duels dit seizoen kwam hij niet tot scoren hoewel hij best in kansrijke posities kwam. Na drie competitiewedstrijden vertrok Rayhi naar Saoedi-Arabië. Henk van Stee gunde hem zijn transfer maar incasseerde wel een (onbekende) transfersom. Rayhi is het scoren niet verleerd: hij scoorde al twee keer in acht duels voor Al-Batin.  

10. Bryan Smeets: 0,61 xG / 0 goals (-/- 0,61) 

Vorig seizoen de verrassing in de eerste seizoenshelft. Nu valt hij tegen: geen goals en slechts 1 assist.  

9. Emanuel Emegha: 0,14 xG – 0 goals (-/- 0,14) 

Emanuel Emegha maakte tegen Ajax zijn officiële debuut in Sparta 1. Eigenlijk hoort hij als 17-jarige (!) bij de selectie van Jong Sparta maar door het tekort aan aanvallers deed Fraser al acht keer een beroep op deze tiener. Een speler waar ik de komende jaren graag voor naar het Kasteel toe ga (als de vaccins straks de bevolking immuun heeft gemaakt voor corona).  

8. Reda Kharchouch: 0,14 xG – 0 goals (-/- 0,14) 

Kharchouch speelde in het seizoen 2018/2019 nog bij OFC Oostzaam. Hij scoorde daar in 20 competitieduels 20 keer waarmee hij een transfer verdiende naar Telstart. Ook in de Keuken Kampioendivisie bleef hij scoren: 20 keer in 27 wedstrijden. Sparta had in de winterstop al belangstelling maar een transfer kwam er pas in de zomer. Door blessures maakte de 1,92 meter lange Reda pas onlangs zijn (dramatische) debuut in de eredivisie. Prompt veroorzaakte hij een strafschop tegen PSV. Tegen FC Twente konden we iets zien van zijn klasse: een afgekeurde goal en een behoorlijke kans.   

7. Deroy Duarte: 3,80 xG – 4 goals (+ 0,2) 

Gelukkig ging Sparta deze zomer niet in op het verzoek van NAC Breda om Deroy Duarte te verhuren terwijl daar best wat aanleiding voor was want vorig seizoen lukte het nog niet in de Eredivisie: 14 wedstrijden, 0 goals en 1 assist.  

Deroy werd al jaren aangemerkt als groot talent. Dit seizoen heeft de 21-jarige middenvelder zich echt bewezen door vier keer te scoren en vier assists te geven.  

6. Wouter Burger: 0,49 xG – 1 goal (+ 0,51)  

De huurling van Feyenoord scoorde tegen FC Groningen zijn eerste goal voor de mooiste club van Rotterdam. Zijn goede spel werd beloond met een basisplaats voor deze tiener tegen FC Twente.  

5. Sven Mijnans: 1,31 xG – 2 goals (+ 0,69) 

Op plek 5 vinden we de 20-jarige Sven Mijnans uit Spijkenisse. Dit talent scoorde al vijf keer dit seizoen 2020/2021: twee keer in de Eredivisie en drie keer met Jong Sparta in de Tweede Divisie. Naast zijn goals gaf hij ook nog eens drie assists in de competitie en één in de beker. Terecht dat Henk en Henk hem in september zijn contract verlengde tot 2022 met een optie voor nog een seizoen. Op YouTube staat een leuke compilatievideo van zijn acties dit seizoen.  

4. Mario Engels: 2,10 xG – 3 goals (+ 0,90 

Na het vertrek van Rayhi werden we door de technische staf op 4 oktober verrast met Mario Engels. Super Mario had in 2018/2019 furore gemaakt bij Roda JC door 24 keer te scoren in 1 seizoen en dat werd beloond met een transfer naar SV Sandhausen in de Tweede Bundesliga. Door de transferopbrengst van Rayhi beschikte Sparta over voldoende financiële middelen om Engels aan te trekken door een transfersom van ongeveer 100.000 euro te betalen (bron: transfermarkt.nl). In 359 minuten wist deze Duitser al drie keer te scoren voor Sparta. 1 goal per 120 minuten en dat is een fraaie statistiek voor een spits. Tot FC Twente was Engels vooral wisselspeler maar tegen FC Twente liet Engels zien dat een basisplaats hem toekomt. 

3. Dirk Abels: 0,08 xG – 1 goal (+ 0,92) 

Dirk Abels heeft een ruim voldoende gescoord op zijn winterrapport. Twee assists en een goal maken dat deze veelvuldig opkomende rechtsback een basisplaats verdiend. Tegen AZ scoorde Abels vanaf grote afstand. Omdat hij schoot vanuit een bijna onmogelijke positie was de kans dat hij zou scoren slechts 2% (xG 0,02). Kijk gerust deze goal van grote afstand nog eens na. 

2. Lennart Thy: 5,78 xG – 8 goals (+ 2,22) 

Lennart Thy tekende in mei bij Sparta. Hij kwam over van PEC Zwolle waar zijn contract niet werd verlengd. De 28-jarige Duitser voelde veel vertrouwen bij Henk en Henk en maakt dat vertrouwen van de technische staf helemaal waar. De hardwerkende spits scoorde in 14 duels acht goals en gaf één assist. Drie keer scoorde Thy uit een strafschop (drie penalty’s hebben een xG van 2,54). De overige vijf goals hadden een xG van 3,24.  

1. Abdou Harroui: 2,21 xG – 5 goals (+ 2,79) 

Appie is misschien wel de beste speler van Sparta. Niet meer als hangende rechtsbuiten maar “in zijn kracht” centraal op het middenveld. Onvermoeibaar maakte de jeugdinternational zijn meters en scoorde maar liefst 5 goals. Zijn mooiste goal vond ik de 2-1 tegen FC Emmen (xG 0,03).  

Conclusie 

Topscoorder Lennart Thy was met zijn acht goals erg effectief qua benutting van zijn kansen. Vanuit zijn schoten richting doel komt de expected goals methodiek op 5,78 te verwachten goals. 8 goals is dan een super score.  

Maar er was een Spartaspeler die nog effectiever met zijn kansen om ging. Dat was namelijk Abdou Harroui. Appie scoorde 5 goals waar 2,21 goals te verwachten was. Een plus van 2,79 goals! Begrijpelijk dat er zoveel belangstelling is voor Harroui want met zijn effectieve afronding van doelpogingen staat hij op plek 2 van de ranglijst van meest effectieve Eredivisiespelers na Antony maar voor Henk Veerman en Teun Koopmeiners en spitsen als Danilo, Traoré en Berghuis. In de zomer kwam het niet tot een transfer omdat FC Groningen niet de vraagprijs van Henk van Stee op tafel wilde (of kon) leggen. Nu er volgens RTV Rijnmond ook belangstelling zou zijn van Club Brugge is de kans groot dat hij niet meer te houden is voor Sparta.  

Bron: De data van expected goals is afkomstig van het datadashboard van Tussen de linies (https://www.tussendelinies.nl/data-dashboard/

4 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
45 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
flardinga
Spartaantje
23 dagen geleden

Buiten hoe de spelers zich ontwikkelen ben ik ook erg nieuwsgierig hoe Nieuw Terbregge en de uitbreiding op het Kasteel gaat uitpakken en hoe lang dit gaat duren buiten de pandemie gerekend van corona natuurlijk,hoop dat dit allemaal ook echt gaat gebeuren,hopelijk is het geen (lucht) Kasteel en ook allemaal mogelijk,het liefste zoveel mogelijk met eigen middelen zonder de Gemeente Rotterdam,die ik inderdaad NOOIT zal vertrouwen,die Gemeente Rotterdam zou eens meer moeten gaan denken in 2 voud,Sparta en Feyenoord hoeven elkaar helemaal niet te bijten,in andere steden zijn er ook meerdere betaald voetbalclubs en ja ik weet ook wel dat Sparta veel kleiner is maar ben juist blij met het ambitieuze van ons huidige Sparta,er liggen kansen die Sparta vroeger juist heeft gemist,het gras is pas een vraag als dat andere eerder genoemde is beantwoord,benieuwd wat andere Spartanen hiervan vinden met mij,kunnen we in 2021 met elkaar weer eens het Kasteel betreden,ook dat zou mooi zijn maar nu nog ver weg.

D
jack m
Spartaantje
23 dagen geleden

Hoe komt het toch als iemand kritisch is op wat er geschreven wordt dat er gelijk negatieve reacties komen? Altijd duimpjes omlaag krijgen.
Kritisch zijn mag ieder heeft zijn eigen kijk op dingen. Zo ook de hieronder vermelde ATX is kritisch komt soms een beetje bot over maar heeft zijn kijk op de zaak die ook wel raken punten heeft.
Het hoeft niet altijd allemaal alleen maar positieve reacties te zijn dan had het wel de positieve hozanna site geheten. Ik ben het vaak ook niet eens met sommige reacties alleen denk ik dan die ziet het anders dan ik.Ik ga dan niet proberen mn gelijk te halen of iemand af blaffen.
Het doel van de site is om een ieder zijn reacties te mogen plaatsen met als onderwerp het reilen en zeilen van Sparta.
Laat vooral iedereen in zn waarde.

In ieder geval wens ik iedereen voorspoed en gezond 21

Laatste wijziging 23 dagen geleden door jack m
D
ATX
Spangenaar
24 dagen geleden

Er ontbreekt wel enige ‘context’; bijvoorbeeld: het aantal kansen dat elke speler heeft getracht te benutten. Zonder die context geeft de xG weinig inzicht.

En xG van Sparta spelers afgezet tegen andere Eredivisie spelers & en per positie wordt ook niet vermeld.
Beweren dat 3 goals tegen een xG van 0.3 heel goed is voor een spits, weten we dus helemaal niet.

Laatste wijziging 23 dagen geleden door ATX
D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
24 dagen geleden

Interessant stukkie. Knap werk!
Maurice is een echte rekenaar.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  thevoicevanzelzate
23 dagen geleden

1,00 – 0,08 = 0,92

👍

nicopijpers
Spartaantje
24 dagen geleden

Ik vind Thy dit moment de spits van Sparta .
Heel knap als je zo iets kan brengen .
Maar al die worden en cijfers gaan boven me suède petje.

D
Ron Essen
Spangenaar
24 dagen geleden

Weer knap stukkie werk afgeleverd, complimenten!

D
Jan
Gladiator
24 dagen geleden

Credits gaan naar Thy met Engels als goeie tweede. Harroui is niet meer te vergelijken met welke speler van Sparta dan ook. De mooiste goal heb ik getwijfeld tussen Abels en Harroui maar dan ga ik toch voor Abels omdat dit in de onvergetelijke wedstrijd was tegen az.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Jan
24 dagen geleden

Abels’ goal was een blunder van de keeper.

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  ATX
23 dagen geleden

Ja en? voetbal bestaat nu eenmaal uit blunders en fouten elke wedstrijd 0-0 wordt vervelend.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Fonzy
23 dagen geleden

Ik vind een houdbare doelpoging dat over de doellijn gaat omdat de keeper een grote fout maakt geen prachtig doelpunt. Maar smaken verschillen, Fonzy.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  ATX
24 dagen geleden

Het is wat zeg.

samson1888
Spangenaar
Je reactie op  ATX
24 dagen geleden

Daarmee geef je Abels wat mij betreft echt te weinig credits. Bizot stond idd niet fantastisch opgesteld, maar schiet die bal er nog maar eens in van 25 meter vlak langs de paal.

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  samson1888
24 dagen geleden

Inderdaad. Het zien dat de keeper niet goed staat en het ook nog uitvoeren maakt het een fantastische goal. Iedere goal van meer dan 25 meter is namelijk een fout van de keeper.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
24 dagen geleden

Ik weet dat je weer grappig probeert te zijn, maar toch:
https://youtu.be/UKV-X7X_7KQ?t=250

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  samson1888
24 dagen geleden

Het schot was niet hard. Bizot stond in de korte hoek en laat de bal gewoon gaan. Duikt niet eens. Verschrikkelijke blunder.

De 4-4 daarentegen was een mooie goal.

Ook nog blunders bij de strafschop en de IFK.
Bizot ontiegelijk slecht die wedstrijd.

D
King P88gba
Gladiator
24 dagen geleden

Benschop liep in 2019 1 op 83 minuten. Wat een fenomeen. De scheids gaf het doelpunt aan Auassar maar ik niet.

Laatste wijziging 24 dagen geleden door King P88gba
D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
24 dagen geleden

Weer een giller van een post, oeps even een groen duimpje geven🤣

D
ATX
Spangenaar
24 dagen geleden

Waarom kloppen de minuten speeltijd niet?

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Maurice Dister
23 dagen geleden

Het een beetje onzinnig dat die site extra tijd mee gaat rekenen als speeltijd. Het concept van extra tijd bestaat om niet gespeelde tijd goed te maken…

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Maurice Dister
22 dagen geleden

Nee, zoals ik zei duurt een wedstrijd 90 minuten. Er worden minuten bijgetrokken om niet-gespeelde tijd van die 90 minuten goed te maken.

Als een speler in extra tijd wordt ingebracht heeft hij gewoon X aantal minuten van die 90 minuten gespeeld. Daar is niets vreemds aan.

Wat juist heel vreemd is, is dat spelers volgens tussendelinies-nl meer dan 90 minuten per 90 minuten spelen en daardoor alle statistieken (die voor hun zo belangrijk zijn!) scheef worden getrokken.

D
Spangenaar
24 dagen geleden

Onze kauwgum kauwende sleurende en trekkende Duitser is mijn favoriet.
Wat een energie legt hij aan de dag.
Vergelijk dat nu eens met Veldwijk?
Met Mario vormt hij een prima koppel getuige de laatste wedstrijd tegen FC Twente.
Dat liep gesmeerd..kan alleen maar beter worden die 2.
Is het al 10 januari?

Servaas Smit
Spartaantje
Je reactie op  Semper
23 dagen geleden

Zowel Engels als Thy zijn een ander type spits dan Veldwijk.
En op dit moment worden ze door de trainer en rest van het team uitermate effectief benut.

Als we toen Veldwijk nog bij ons speelde onze speelwijze hadden aangepast (zoals het seizoen in de eerste divisie) op hem, dan had hij er ook meer gemaakt. Althans dat is mijn mening.

D
Marcel van A
Spartaantje
Je reactie op  Semper
24 dagen geleden

Absoluut twee jongens met een echte Duitse instelling die blijven gaan. Thy balvast en Engels lekker snel en doelgericht. Niks meer aan doen

D
Houten Klaas
Gladiator
Je reactie op  Semper
24 dagen geleden

Ik zou ook vaker met Thy en Engels gaan spelen voorin. Zal dan, afhankelijk van het type wedstrijd, ten kosten gaan van Smeets of Mijnans. Toch bevalt het aanvallende duo mij wel heel erg. Lastige luxe keuzes die Fraser moet gaan maken in de tweede seizoenshelft!

Servaas Smit
Spartaantje
Je reactie op  Houten Klaas
23 dagen geleden

Je hebt hier gelijk in, maar dat betekend dus dat we ons licht aanpassen aan de tegenstander, dus met Engels of met Smeets spelen.
Dat is toch ideaal als trainer dat je je systeem bijna gelijk kan houden, maar wel iets minder of meer aanvallender kan spelen.

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Houten Klaas
24 dagen geleden

Ik ben toch ook wel benieuwd hoe Kharchouch zich gaat ontwikkelen.

Servaas Smit
Spartaantje
Je reactie op  Wolf
23 dagen geleden

Laten we die nu rustig laten wennen aan de eredivisie, dan kan die volgens seizoen er staan en van belang zijn.

Maar ook Kharchouch is weer een net iets ander type spits dan Engels of Thy.

D
Houten Klaas
Gladiator
Je reactie op  Wolf
24 dagen geleden

Ik ook, zoals ik hieronder al aangaf denk ik dat wij beschikken over meerdere uitstekende spitsen/aanvallers. Er zullen lastige keuzes aankomen, het is voor deze selectie erg fijn dat we 5x mogen wisselen.
Toch zie ik Emegha het liefst een half jaar in de KKD spelen.

Servaas Smit
Spartaantje
Je reactie op  Houten Klaas
23 dagen geleden

Of verder laten groeien in jong Sparta?

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  Houten Klaas
24 dagen geleden

Eens. Zou mooi zijn als we Emegha kunnen verhuren aan een goeie middenmoter in de eerste divisie. Telstar of Eindhoven bijvoorbeeld.

D
Spangenaar
24 dagen geleden

Eigenlijk zonde dat Gravenbergh niet als CV wil spelen. Daar lijken de kansen voor hem om te slagen groter.
Dat heeft hij destijds bij Ajax ook te horen gekregen.
Maar hij wilde dat niet.
Zonde… want hij is best snel en sterk.

D
Marcel van A
Spartaantje
24 dagen geleden

Thy uiteraard. Heeft zijn draai gevonden en is balvast. Met Engels voorin erbij is dat echt een top duo voor Sparta. Laatste opstelling vasthouden 4-4-2.

D
Marcel van A
Spartaantje
24 dagen geleden

Daryl Janmaat naar Ado had voor Sparta ook een prima aankoop kunnen zijn voor de rechtsback positie.

D
Houten Klaas
Gladiator
Je reactie op  Marcel van A
24 dagen geleden

Absoluut, echter hebben we met Abels en Fortes al twee RB’s in de selectie.
Achteraf gezien echt waanzin dat we geld hebben betaald voor een transfer van Fortes, heeft een hele matige eerste seizoenshelft gespeeld.

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  Houten Klaas
24 dagen geleden

Eens. Fortes is als rechtsback onder de maat. Wel bruikbaar als invaller voor het middenveld overigens. Maar om daarvoor een transfersom op tafel te leggen…

D
jack m
Spartaantje
Je reactie op  Houten Klaas
24 dagen geleden

Ben geen fan van fortes maar laatste wedstrijd tegen Twente echt wel een goede invalbeurt gehad. Voor het eerst laten zien dat hij wel wat kan. Kwam er niet uit. Hopelijk loopt het seizoen zo door en gaan we nog meer dingen zien. Thy De Smeets van twee jaar geleden lekker aan het buffelen en scoren. Auassar zo belangrijk voor Sparta eindbaas.

D
Marcel van A
Spartaantje
Je reactie op  Houten Klaas
24 dagen geleden

Ja die komt voetballend echt te kort. Fysiek prima. En Abels blijft Abels soms goed maar is niet echt constant.

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  Marcel van A
24 dagen geleden

Toch vind ik Abels wel beter geworden. Vooral verdedigend. Liep heel vaak achteruit om dan vaak te laat een tackle in te zetten. Dat zie je nu gelukkig een stuk minder. Had altijd veel kritiek op hem, maar ben nu wel positiever.

Laatste wijziging 24 dagen geleden door thevoicevanzelzate
D
Houten Klaas
Gladiator
24 dagen geleden

Gravenberch weg deze winter? Lijkt mij niet toch. Gewoon erbij houden. Emegha zou ik proberen te verhuren aan een leuke KKD club, die kan daar enorme stappen gaan zetten. Talent genoeg maar veels te veel (goede) aanvallers voor hem in de pikorde.

D
Fonzy
Spangenaar
24 dagen geleden

Thy, hoop wel dat hij er nog minimaal tien in schopt.

flardinga
Spartaantje
24 dagen geleden

Thy,geen moeilijke keuze vind ik,Fraser begon eigenwijs maar paste de strijdwijze aan gedurende het seizoen en daardoor hebben diverse jongens zich prima ontwikkeld en zijn daar nog druk mee bezig,leuk om te zien als supporter natuurlijk,waar is dit Sparta Rotterdam toe in staat en al die individuen?

D
Fan
Spangenaar
24 dagen geleden

Interessant stuk

Ik hoop en verwacht dat Thy nog minimaal 2,5 seizoenen top presteert bij Sparta.
Aardige en slimme man ook…