aankondiging sparta - vitesse

Vandaag trappen Sparta en Vitesse speelronde 32 af in de Eredivisie. De laatste drie wedstrijden kunnen we zonder enige degradatiestress kijken en stiekem mag er nog gedroomd worden van een ticket voor de play-offs om Europees voetbal. Het ‘’enige’’ wat Sparta hiervoor moeten doen is blijven winnen en hopen dat de ploegen vlak boven ons (Heracles, Groningen) wat punten laten liggen. We hebben nog een aantal lastige wedstrijden op het programma, maar er zijn gekkere dingen gebeurd.

Valt er nog wat te winnen?

Dat Sparta volgend seizoen weer in de Eredivisie te bewonderen is, is inmiddels oud nieuws. Sparta is bezig aan een goed seizoen. In de maanden maart en april wist de ploeg uit West 17 punten te bemachtigen uit acht wedstrijden. Dit is een reeks waar we trots op mogen zijn en die hoop geeft voor de laatste drie competitiewedstrijden. Want deze gaan, in tegenstelling tot andere jaren, eens niet om degradatiestress maar om Europese koorts!Er staat nog een lastig programma voor Sparta klaar. De thuiswedstrijd vandaag tegen Vitesse, de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht en we sluiten het seizoen af met een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.

Wie weet Spartanen.. wellicht wordt dit seizoen zonder publiek misschien wel nog mooier dan dat het nu al is. Dan blijven we volgend jaar maar allemaal alsnog thuis.. Nee natuurlijk niet! Volgend jaar zingen we Sparta weer vanaf een kolkend Kasteel naar vele mooie overwinningen.

Nu over naar de orde van de dag: de wedstrijd van vanavond.

Leidinginfo

Zoals benoemd wordt vanavond deze speelronde van de Eredivisie afgetrapt op Het Kasteel om 20:00 uur.Bas Nijhuis fluit de wedstrijd en wordt hierbij geassisteerd door Honig en Kucukerbir. Hensgens is de vierde man. In Zeist zullen Lindhout en De Vries achter de schermen kruipen om de wedstrijd te bekijken met een VAR-bril op.

Vitesse

Vitesse neemt een keurige vierde plek in op de ranglijst. De afstand op de nummer vijf Feyenoord, die afgelopen zondag verloor van ADO, is vijf punten. Vitesse zal dus ook graag willen winnen om deze vierde plek vast te houden.Van de laatste vijf wedstrijden werden er drie gelijk gespeeld en twee gewonnen. De gelijke spelen waren onder andere tegen ADO en Willem II. Vitesse is een sterke tegenstander, maar verkeert dus de laatste weken niet altijd in beste vorm. Wel is Vitesse bezig aan een goed seizoen. In het seizoen 2012-2013 wisten zij voor het laatst het huidige puntenaantal te behalen en in de afgelopen twintig seizoenen eindigde de club maar één keer bij de bovenste vier.

De enige speler die ontbreekt in de selectie van de ploeg uit Arnhem is Vroegh. De wedstrijd tegen Sparta komt voor hem te vroeg. Daarentegen keren Bazoer, Rasmussen, Tronstad en Wittek terug van hun schorsingen. Ook Dasa keert terug van een blessure.

Vermoedelijke opstelling: Pasveer, Doekhi, Openda, Tronstad, Bazoer, Broja, Tannane, Oroz, Hajek, Bero, Wittek.

Sparta

Sparta verkeerd in een goede vorm. De druk is eraf en er kan vrij gevoetbald worden. Dit is ook wat Sparta de komende wedstrijden wil doen. Auassar gaf in een interview met Sparta aan dat deze wedstrijd doorslaggevend is om zicht te houden op de play-offs voor Europees voetbal. De afstand met Heracles is slecht twee punten, maar er liggen meer kapers op de kust om deze plek van Heracles over te nemen.

In een interview met Rijnmond, voorafgaand aan het duel, zegt Fraser dat er steeds meer pijntjes optreden binnen het elftal. Wat dit betekent voor de basis geeft hij nog niet prijs, maar hij ontkent niet dat er mogelijke veranderingen vanavond zijn binnen zijn elftal. Voor nu blijft het nog even gissen en houden we de winnende opstelling aan als vermoedelijke opstelling.
Vermoedelijke opstelling: Okoye, Abels, Beugelsdijk, Auassar, Meijers, L. Duarte, Mijnans, Harroui, Thy, Smeets, Engels.

Abonneer
Abonneren op
337 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties