Sparta speelde vanavond de laatste wedstrijd voor de winterstop die dit jaar wel heel vroeg invalt. We gaan weer verder op 7 januari 2022, waarbij we gelijk op bezoek mogen bij titelfavoriet PSV. En tussendoor nog iets van een WK of iets dergelijks. Allebei bijzaken, vanavond zagen we onze club uitkomen tegen die andere subtopper en dat was een aardig treffen.

1e helft

Twente begon fel en zat er de eerste fase bovenop. De toon was gezet, de Tukkers controleerde en Sparta kwam voor geen meter in de wedstrijd.

Beide ploegen kregen ondanks het veldoverwicht van Twente niet veel kansen. Kitalano kreeg net voor het half uur verstreken was de eerste kans voor Sparta, maar miste de scherpte. Vlak daarna miste Sparta nog een keer en alweer een minuut later stuitte Lauritsen met een kopbal op Understahl.

Mijnans maakte daarna nog een behoorlijke fout waardoor de aanval van Twente nog een mogelijkheid kreeg. Olij was echter attent en zorgde dat de brilstand ook de ruststand werd.

2e helft

Sparta kreeg na rust opnieuw te maken met een sterk Twente. Het voetbalde er zich aardig onderuit en werd iets sterker tot uitgerekend de zoon van succescoach Steijn zijn vader pijn deed. De kleinste man van het veld stond helemaal vrij bij een scherpe voorzet van van Wolfswinkel: 0-1
Sparta bleef onder vuur leggen, maar 10 minuten na Steijn’s treffer was het Verschueren die op aangeven van de oor Auassar Eerdhuijzen ingevallen en voor het oog van zijn vriendin de 1-1 maakte.
Het bleef daarna nog spannend, maar uiteindelijk werd dit de eindstand.
Sparta haalt hier voor het eerst deze competitie een punt tegen een (betere) tegenstander die hoger op de ranglijst staat. Een groot applaus voor dit Sparta dat als zesde de winterstop in gaat.