Kwam Sambo naar Sparta via de tip van Kraaij jr.?

Er zijn weinig mensen in Nederland die meer eerste divisie wedstrijden zien dan Hans Kraaij jr. Hij fungeert voor sommige connecties -naar eigen zeggen- inmiddels als halve KKD-scout. “In dat kader word ik regelmatig gebeld door Hugo Borst”, zo laat Kraaij tegenover VI weten. En daarbij claimt Kraaij dat hij Sparta op het spoor van Sambo heeft gezet. “Hugo Borst belde me anderhalf jaar terug met de vraag of er niet een goede rechtsback voor Sparta in de KKD speelde. Ik had Shurandy Sambo bij PSV zien spelen en zei dat ze hem blind moesten nemen. Hugo praatte met Maurice Steijn, hij werd gehaald en het werd een fantastisch seizoen. Steijn luistert dus ook weleens naar me… Nu ik het zo zeg, moet ik daar eigenlijk factuurtjes voor gaan sturen. Nee, hoor, dat is vrijblijvend.”

Of Sambo niet al op de radar stond bij Nijkamp en de scouting van Sparta is natuurlijk maar de vraag. In de wondere wereld van het scouten gaat het ook steeds weer anders. Bij Lommel kijkt Sparta zelf veel en zijn er via de City Groep goede contacten. Iemand als Melkersen kwam via via binnen en werd een flop. Aleman is door Nijkamp en scouts meerdere malen live bekeken, zijn data zouden goed zijn, maar het bleek een totale flop. Neghli is uitgebreid bekeken en dat zou weleens goed kunnen gaan uitpakken. Het halen van Mito ging dan weer razendsnel, op basis van data en beelden en lijkt een voltreffer te zijn. Best kans dat een tip via via ook af en toe ontzettend kan helpen.

Drie KKD pareltjes volgens Kraaij

Hans Kraaij durft in ieder geval wel vooraf te voorspellen. Hij noemt Martijn Kaars, Milan Smit en Henk Veerman als spelers nu die nu goed bezig zijn – maar dat zijn inkoppertjes. Kraaij stelt ook dat Alexander Büttner -die blijkbaar fitter dan ooit is- aan een geweldig seizoen bezig is.

Maar hij noemt ook drie tips van ‘pareltjes van spelers’ die wat minder vaak in het nieuws komen. Zijn er ITWM bezoekers die de eerste divisie zo goed volgen dat ze hier een mening over hebben? Laat maar weten Spartanen – zit er wat bij voor Sparta!?

1) Ouissa: “Sami Ouaissa van Roda JC is geweldig. Hij is een negentienjarige linksbenige nummer 10, maar hij kan op zijn Ziyech’s ook ondeugend rechtsbuiten spelen. Dat is een groot talent. Hij kan echt de top halen”, aldus Kraaij.

2) Dahlhaus: “Dat is de linker wingback van FC Eindhoven. Hij was rechtsbuiten bij Willem II en Vitesse. Elke middenmoter in de Eredivisie of misschien zelfs subtopper die een draufgänger aan de zijkant nodig heeft, moet hem halen”.

3) Eddachouri: “Bij Telstar loopt een heel goede spits rond. Zakaria Eddahchouri; die maakt er gewoon tien in een half seizoen bij Telstar. Dan speel je niet altijd rond de zestien van de tegenstander. Moet je nagaan als hij dat wel zou doen. Het is een lange sierlijke spits met een neusje voor de goal, aangevuld met een goede techniek en redelijk wat snelheid. Die zijn ze kwijt”, zo sluit de tv-presentator zijn laatste tip in het openbaar af.

Abonneer
Abonneren op
15 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties