GVVV - Sparta KNVB beker

Keuzes maken

Tijd om keuzes te maken. Dat is wat Henk Fraser in aanloop naar het bekerduel in Veenendaal zal moeten doen. Aan de ene kant kan hij kiezen voor een Sparta dat grotendeels bestaat uit spelers van Jong Sparta. Aan de andere kant kan de keuze gemaakt worden om de spelers op te stellen die wekelijks in de eredivisie uit komen. Vergeleken met de eerdere beker-avonturen van Henk Fraser gokken we er op dat het op te stellen basiselftal grotendeels uit reservespelers zal bestaan. Immers, de beker is voor Fraser van ondergeschikt belang. En acht, verliezen van GVVV? Dat maken we zondag toch zeker dan wel goed. Want als dat zo is, kraait geen haan meer naar de enige prijs die Sparta had kunnen winnen.

Succes in de beker? Het lijkt een illusie!

Sparta en de beker, het is vaak een ongelukkige samenloop van omstandigheden en alleen de oudere Spartanen kunnen zich herinneren hoe de laatste in 1966 uitgereikt werd aan de in de witte badjas gehulde Hans Eijkenbroek. De generaties daarna hebben nog twee keer een verloren finale (1971 en 1996) kunnen zien en een aantal verloren halve finales (1973, 1978, 1982, 1992, 2004 en 2017). Maar winnen? Ho maar!! En het aantal jaren dat tussen deze succesvollere edities ligt worden ook steeds langer.

Henk Fraser wist notabene zijn enige echte prijs te winnen met bekerwinst. Uitgerekend bij Vitesse pakte hij de KNVB beker in 2017. Nadat hij met Vitesse, op een volledig uitverkocht Kasteel Sparta met laf voetbal had weten te verslaan, wachtte de finale in de Kuip waar AZ met 2-0 verslagen werd. De eerste prijs voor Fraser als trainer en de eerste in de geschiedenis van de Arnhemmers. Een seizoen later mocht Fraser vertrekken na tegenvallende resultaten en kwam naar onze club. Helaas, met Sparta wist Fraser alleen maar beroerde resultaten te bereiken in het bekertoernooi:

  • 2018-19 3-2 onderuit in de 1e ronde bij Noordwijk
  • 2019-20 3-0 onderuit in de 2e ronde bij Willem II
  • 2020-21 onderuit in de 1e ronde bij ADO Den Haag na strafschoppen

Belofte maakt schuld

Al met al beroerd. Zo beroerd dat de makers van de Rijnmond Sparta Podcast Fraser er op aan zouden spreken hier werk van te maken. Tot op heden hebben we van deze belofte niets meer gehoord…..

Al met al: we verwachten er niet teveel van deze jaargang. Ondanks dat, wordt dit zwalkende Sparta, op een doordeweekse woensdagavond op Sportpark Panhuis in Veenendaal, geacht om niet te veel moeite te hebben met GVVV. Een team dat dit seizoen een maand geleden met 0-3 opzij werd gezet door Jong Sparta. De Veenendalers spelen namelijk net zoals Jong Sparta in de tweede divisie.

We weten echter ook dat Sparta in seizoen 2011-12 thuis verloor van hetzelfde GVVV na het nemen van strafschoppen. We zijn dus gewaarschuwd.

De uiterst onzekere vermoedelijke opstelling Sparta: Coremans; Jans, Heylen; Massouras; Osman; Goudmijn; van Crooij, Mijnans; Doesburg; Tahiri; Emegha

Abonneer
Abonneren op
301 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties