logo KNVB beker

Sparta heeft ambitie en Sparta wil omhoog. We willen steevast aansluiten bij de middenmoot, niet meer in degradatienood komen en een enkele keer zo hoog eindigen dat we mee kunnen doen in de play-offs om Europees voetbal. Kortom Sparta moet de komende jaren tussen plaats 8 en 12 gaan eindigen .

Je hoort het Henk en Henk in diverse interviews zeggen: Met Sparta willen ze die stap maken! Een prima doelstelling voor ons als supporters die eigenlijk ver weg willen blijven van al die ellende die ons zo’n twee decennia achtervolgde.

Wat zou er dan beter zijn om aan deze ambitie een bekersucces toe te voegen? Voor de club en de supporters is dat zo’n beetje de enige prijs die in een Spartaans mensenleven binnen te halen valt als we het over echte prijzen hebben. Uiteraard, we publiceerden er eergisteren nog een schitterend artikel over, was het kampioenschap van de eerste divisie een absoluut hoogtepunt, maar niet iets waar het ambitieniveau van Sparta zich op moet richten. De KNVB beker binnen hengelen is een zoveel mooiere prijs dan 5 x kampioen van de eerste divisie worden bij elkaar opgeteld…

Onder Henk Fraser kijken we al drie jaar, als het om het bekertoernooi gaat naar helemaal niets, we worden al uitgeschakeld voordat het toernooi een beetje op stoom komt. Dat viel in voorgaande jaren nog wel iets te verdedigen omdat behoud van ons eredivisieschap ietwat belangrijker was, maar nu de doelstelling is dat we daar een stap gaan maken moet de ambitie in het bekertoernooi ook omhoog. Dus geen halfzachte opstellingen meer met spelers die moeten aansterken of hun kans moeten grijpen; nee, de volle focus erop en een bedrijfsdoelstelling loslaten op die beker.

In de Sparta podcast van RTV Rijnmond die elke dinsdag online wordt gezet gaat het ook over dit onderwerp. De journalisten die deze podcast maken zijn het er ook over een eens: Sparta moet een doel uitspreken over de beker voorafgaand dat het seizoen officieel begint. In de podcast beloven ze Henk Fraser er in augustus er naar te gaan vragen.

Een keiharde KPI dus voor Henk Fraser en zijn elftal. Een goede zaak waarbij we nu alvast willen zeggen dat antwoorden zoals; “Dat is afhankelijk van de loting”, “Dat ligt aan de fitheid van de selectie” en ander “blablabla” achterwege moet blijven. Gewoon een doelstelling noemen zoals minimaal kwartfinale, halve finale, etc. Heel simpel allemaal en ook een niet een lastig te beantwoorden vraag.

Abonneer
Abonneren op
22 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties