Zondag 21 januari staat voor Sparta de eerste thuiswedstrijd van 2024 op het programma. Nummer 6 Sparta neemt het op tegen nummer 7 Go Ahead Eagles. De Rotterdammers staan twee punten voor op de Deventenaren. Samen strijden zij om het koploperschap van de middenmoot. Of moeten we Ajax ook nog tot de middenmoot rekenen?

Hoe dan ook, om half drie zetten VAR en AVAR Ruperti en Frijn de TV aan, nemen grensrechters Steegstra en De Vries hun posities aan de lijnen in, fluit arbiter Makkelie af en doet vierde man heerschap Hensgens ook iets belangwekkends op het uitverkochte Kasteel. Rond half vijf weten we wie goede zaken heeft gedaan in de strijd om de plaatsen voor de playoffs om Europees voetbal.

Fanfare

Een groot deel van de ITWM-redactie vertoefde vorig weekend in het prachtige Sevilla en zag daar op ESPN hoe Sparta won van Fortuna Sittard. Vrijwel direct na het laatste fluitsignaal in Limburg togen zij naar het Estadio Benito Villamarín voor een mooie pot Spaans voetbal: Betis Sevilla – Granada.

Hoewel de wedstrijd ook niet onaantrekkelijk was, was de sfeer rond de wedstrijd het echte hoogtepunt van het bezoek aan Real Betis Balompié, zoals de club voluit heet. Voor de wedstrijd namen fans van beide clubs bezit van de straten om het stadion om daar gezamenlijk het lokale bier Cruzcampo te nuttigen en in alle gemoedelijkheid de wedstrijd voor te beschouwen.

In het stadion werd het clublied van Betis massaal a capella gezongen door de ruim 50.000 toeschouwers. Een kippenvelmoment. Maar de mooiste randzaak van de wedstrijd was het optreden van fanfare Virgen de los Reyes. Ingeleid door een DJ speelden zij een fanfareversie van de aanstekelijke Italiaanse meezinger ‘Sarà perché ti amo’. (Serà porque te amo, in het Spaans.)

Meer beelden HIER, HIER, HIER en HIER. Hierboven ziet u de ITWM-redactie rechts op de perstribune.

Allemaal leuk, aardig en mooi, zult u denken, maar wat hebben wij ITWM-lezers hiermee te schaften, zult u wellicht denken. Welnu, het is de hoogste tijd dat ook bij Sparta een fanfare over het veld marcheert en daar dan live de Spartamars speelt. Ons clublied is ooit gecomponeerd om door fanfares en kapellen te worden gespeeld, maar in ieder geval deze eeuw is dat nog nooit gedaan. Sowieso niet op het Kasteel.

Betis Sevilla en Agrupación Musical Virgen de los Reyes maakten ons van de ITWM duidelijk dat de Spartamars het verdiend om live uit te worden gevoerd op het Kasteel door een enorme fanfare. En ja, dat kan gewoon in 2024. Zeker bij een traditionsverein als Sparta. Dus bij deze een oproep aan de feestcommissie van Sparta, regel die fanfare en geef ons kippenvel.

En mocht u zich afvragen: wat heeft dit in vredesnaam met Sparta – Go Ahead Eagles te maken? Helemaal niets. We wilden het gewoon even kwijt.

Finn Stokkers

Wij bij ITWM schrijven niet zomaar voorbeschouwingen. We bereiden ons grondig voor. Zo heeft uw voorbeschouwert van dienst de laatste aflevering van de podcast ‘Code rood-geel’ van het gerenommeerde Koekstad Radio geluisterd.

Te gast was Finn Stokkers. De voormalig spits van Sparta speelt sinds de zomer van 2022 bij Go Ahead Eagles. In zijn eerste seizoen pakte hij daar regelmatig zijn wedstrijdjes mee. In het lopende seizoen is dat niet zo.

De reden daarvan is een landurige blessure. Stokkers kreeg driekwart jaar geleden last van zware hoofdpijnen en ging dubbel zien. De mankementen trokken niet vanzelf weg en Stokkers moest een operatie aan de ogen ondergaan die zeker niet zonder risico’s was. De operatie was millimeterwerk, als er iets fout zou gaan zou dat het einde van de voetbalcarrière van Finn Stokkers betekenen.

Gelukkig verstond de chirurg verstond zijn vak en lukte de operatie. Langzaam maar zeker knokte Stokkers zich terug bij Go Ahead Eagles. Hij zit weer bij de selectie en maakte al minuten in een oefenwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach en in het bekerduel met NEC. Het hele verhaal van Finn Stokkers is HIER te beluisteren. Zeker de moeite waard.

Op voornaambasis

“Bart, Koki en Camiel hebben allemaal al meegetraind alleen verwacht ik ze nog niet tegen Go Ahead, maar ik heb de goede verwachting dat ze alle drie tegen RKC er weer bij zijn.” Tot u sprak Jeroen. Want we converseren op voornaambasis. Wij van ITWM denken dat het ontbreken van Bart, Koki en Camiel betekent dat Rick, Charles-Andreas en Shunsuke wel spelen. Al is het maar, omdat we bij Metinho niet weten of dat een voor- of achternaam is.

Rechtsachterin mag Saïd weer spelen, omdat hij zijn schorsing van twee wedstrijden uit heeft gezeten. Vorige week speelde Djevencio op de plek van Saïd. Samen met Django moet hij uitvechten wie linksachterin in de basis mag starten. Vermoedelijk is dat de enige wijziging is in de basiself ten opzichte van het team dat vorige week drie mooie punten meenam uit Sittard.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Nick; Djevencio, Thijs, Rick, Saïd; Joshua, Jonathan, Arno; Charles-Andreas, Tobias, Shunsuke.

De Stentor

De Stentor is het regionale dagblad dat onder meer Deventer bedient en dus met enige regelmaat een artikeltje aan Go Ahead Eagles wijdt. Wat leren we uit de Stentor over onze tegenstander? Vorige week verloor Go Ahead Eagles thuis nipt en van Ajax en had het team van trainer Rene Hake meer verdiend. Midweeks werden de Eagles door NEC uitgeschakeld voor de KNVB Beker. In die wedstrijd is Philippe Rommens geblesseerd geraakt en dat is een aderlating. Hij kan worden vervangen door Xander Blomme, maar Enric Llansana is de meest voor de hand liggende oplossing. Dat u het weet. Verder lezen we dat aanvaller Bobby Adekanye al bijna een jaar niet heeft gescoord in een officiële wedstrijd. Dat dat morgen ook zo mag blijven. Ten slotte heeft de Stentor een vermoedelijke opstelling voor ons. Komtie.

Vermoedelijke opstelling Go Ahead Eagles: De Lange, Deijl, Amofa, Kramer, Kuipers, Llansana, Linthorst, Adekanye, Willumsson, O. Edvardsen, V. Edvardsen

Abonneer
Abonneren op
206 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties