Go Ahead – Sparta, zaterdag 28 augustus 2021, aanvang 20:00 uur. Jannick van der Laan is de fluitist. Roy de Nas en Frans Ozinga zijn de vlaggende mannen. Het heerschap Laurens Gerrets is vierde official. Martin van den Kerkhof is de VAR bij dit duel, Bas Persoon is zijn assistent, oftwel, de immer geroemde AVAR!

Niet alle kaarten voor het uitvak mochten in de verkoop. Iets met corona en zo. Maar alle kaarten die in de verkoop gingen voor het uitvak, waren binnen no-time uitverkocht. Steun je club Spartanen!

Volledig focus?

Wie is er bij Sparta eigenlijk volop gefocused op de wedstrijd tegen Go Ahead? Slechts weinigen. Vriends, Emegha, Harroui, Thy en Okoye zitten volop in De Geruchtenmachine. Dat alles heeft zijn weerslag op het team. Zo zal Fraser vlak voor de wedstrijd nog contact hebben met Henk van Stee. Als er opeens een miljoenendeal rond is over Okoye, dan zal hij niet spelen. En dat geldt voor de mogelijke deals over Thy, Vriends, Smeets en Emegha. Voor Duarte geldt hetzelfde, maar over het opstellen van de middenvelder twijfelt Fraser sowieso, omdat hij wel erg bezig is met FC Groningen. En Harroui speelt net als vorige week niet mee. Simpelweg uit voorzorg. Sparta kan het zich niet veroorloven dat hij geblesseerd raakt en onze club zo drie tot vier miljoen ziet verdampen.

 ‘Ik denk dat de kans tachtig procent is dat er nog drie of vier spelers zullen vertrekken’, ALDUS Van Stee. ‘Dat is heel hoog, ja. Ik vraag echt de absolute hoofdprijs, maar er worden nu bedragen geboden die daar heel dicht bij in de buurt komen.’

Leuk zo’n potje tegen een degradatiekandidaat. Eentje in een reeks waarin eigenlijk punten gepakt moeten gaan worden. Tegen Utrecht en Heracles was het spel niet best. Het puntje tegen Heracles was onverdiend. Maar vooraf hoop je thuis op Het Kasteel toch drie punten te halen tegen een club als Heracles. Lukt dat niet, dan maar een driepunter in Deventer. Maar is dit Sparta er klaar voor? Het lijkt er niet op. We hopen dat de spelers onder verrassen en zich volledig kunnen focussen op deze toch belangrijke wedstrijd. En dat ze ook de vorm vinden die de laatste twee weken en eigenlijk heel de voorbereiding ontbrak. Met drie punten in Deventer en wedstrijden tegen Fortuna, NEC, Zwolle en Cambuur in het vooruitzicht zou er opeens hoop gloren aan de rood-witte horizon. Als er vanaf 1 september natuurlijk een eredivisiewaardige selectie staat. Maar dat oordeel kunnen we aanstaande woensdag pas vellen.

Vertrouwen en druk bij de Adelaren

Go Ahead heeft nog geen punten. Als dan een gehavend, uit vorm zijnde club uit Rotterdam op bezoek komt, dat bol staat van de transferspanningen, dan moet er gewonnen worden door de Deventenaren. Zo niet, dan begin je de competitie als Adelaren wel erg bagger. En het gepromoveerde Go Ahead is natuurlijk al één van de gedoodverfde degradatiekandidaten, die het toch van dit soort potjes moet hebben. Aan de mannen van Kees van Wonderen om vanavond te bewijzen dat ze wel degelijk een rol van betekenis kunnen gaan spelen in de eredivisie. De ronduit geweldige Adelaarshorst zal, zo verwachten wij, sfeervol en hectisch zijn. De spelers van Go Ahead zullen de steun voelen, maar ook de druk ervaren. Laten we hopen dat ze ten onder gaan aan dat laatste.

Tegen Feyenoord hield Go Ahead zich vorige week overigens aardig staande en ook tegen Heerenveen deden the Eagles het niet slecht. Het doet de Deventer voetbalburger vermoeden dat Go Ahead dit seizoen weleens kan gaan verrassen, met plek 14 of 15, iets wat een wereldprestatie zou zijn. Niet geheel ten onrechte laat Keens van Wonderen weten dat zijn ploeg, ondanks de 0 punten, goed begonnen is. Maar uiteindelijk draait het edele voetbalspel op eredivisieniveau wel om de punten. Go Ahead jaagt er vanavond op drie en ook Sparta gaat volgens Henk Fraser voor de drie punten. Het belooft een aardig partij te worden.

Go Ahead

Deijl is een onzekerheid in de selectie van Go Ahead. Als hij niet in actie kan komen, dan speelt Giannis Botos. Dus we pletteren de Griek gewoon in de vermoedelijke opstelling, waarom ook niet. En als we toct internationaal bezig zijn….de Zweed Isac Lidberg krijgt de voorkeur in de spits. Frank Ross en Sam Crowther zijn langdurig afwezig bij Go Ahead. Ex-Spartaan Warner Hahn staat in de basis.

Vermoedelijke opstelling GA Eagles: Hahn, Lucassen, Nauber, Bakker, Kuipers, Brouwers, Rommens, Berden, Botos, Oratmangoenm Lidberg.

Sparta

Harroui is er niet bij vanwege de welbekende transferperikelen. Fraser beslist pas last-minute of Okoye, Smeets, Vriends, Thy en Emegha in actie komen. Heeft Van Stee over één of meerdere van deze spelers een deal gemaakt, dan zullen ze niet spelen. Het is een situatie die op deze grote schaal nooit eerder is voorgekomen bij onze club.

Hetzelfde geldt voor Duarte, al is het sowieso twijfelachtig of hij zal spelen. Volgens diverse media wel. Fraser is ook bijna gedwongen Duarte op te stellen omdat Auassar en Harroui er niet zijn. Dus nou ja, misschien hebben de ‘diverse media’ gelijk. Met Duarte in de basis is de opstelling wel redelijk duidelijk, maar eigenlijk kunnen wij van ITWM ons maar moeilijk voorstellen dat onze eergevoelige trainert ervoor zal kiezen om een speler die met zijn hoofd niet in Deventer, maar in Groningen is op te stellen. Dat is toch ook een apart signaal richting de spelers die wel de volledige focus hebben op Sparta. Daarom gooien wij hem Duarte uit onze vermoedelijke opstelling. Het wordt dan wel puzzelen voor Fraser. Goudmijn / Mijnans is dan een oplossing, bijvoorbeeld samen met Smeets op het middenveld. Maar als een toch wat behoudende coach zijnde zou Fraser ook met Beugelsdijk in de basis 5-3-2 kunnen gaan spelen. Er is eigenlijk geen peil op te trekken dus. Geef hieronder gerust jouw persoonlijke mening. Wie er spelen boeit onze verder niet, als we maar winnen!

Vermoedelijk opstelling Sparta: Okoye, Abels, Vriends, Beugelsdijk, Heylen, Pinto, Smeets, Goudmijn, Van Crooij, Thy, Emegha

Abonneer
Abonneren op
370 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties