geld en voetbal

Vitesse is uiteindelijk beboet voor het gedrag van de supporters in de Gelredome. De club krijgt een boete van € 15.750 opgelegd.

Niet uitgespeeld

Sparta speelde op 4 maart de competitiewedstrijd tegen Vitesse in Arnhem en wist al snel in de eerste helft op en 0-1 voorsprong te komen. Dat bleef zo tot aan de blessuretijd. Net voor de aanvang van de blessure tijd had een dronken Duitse Vitesse-fan de intentie om onze doelman aan te vallen. Okoye jaagde deze onverlaat weg. Daarna waren het de Arnhemse biersmijters die Okoye bekogelde met plastic glazen bier. Als klap op de vuurpijl gooiden de Vitesse aanhang een cobra (vuurwerk, red.) naast het goal. Reden des te meer om na het staken van de wedstrijd niet meer terug te komen op het beld.

Voor 6 minuten terug naar Arnhem

Heel Nederland had er een mening over. Moest Sparta de overwinning krijgen of moesten de 6 minuutjes resterende extra tijd uitgespeeld worden. Het werd het laatste. Sparta moest voor 6 minuten terug naar Arnhem om de 3 punten veilig te stellen. Dat gebeurde op 19 april. Zonder enige moeite hield Sparta stand en kon de felbegeerde en hardnodige punten bijschrijven

Boete voor Vitesse bleef vooralsnog uit

Nergens lazen we dat Vitesse enige sanctie had opgelegd gekregen van de KNVB. Maar nu uiteindelijk, na bijna 2 maanden, hebben we te horen gekregen dat de Arhemmers een boete krijgen. Van maar liefst € 15.750. Daarnaast werd de club ook nog eens veroordeeld voor een boete van € 7.500 voor het wangedrag van de fans in het duel met FC Utrecht. De Arnhemse club wil de boetes gaan verhalen op de fans die het verstierden.

Krijgt Sparta de gemaakte kosten terug?

Sparta maakte extra kosten voor dit duel. Een bus rijdt namelijk niet gratis en er zullen ongetwijfeld ook nog extra kosten gemoeid zijn met dit extra avontuur van slechts 6 minuten. We gaan er maar een beetje van uit dat onze Algemeen Directeur (die naar verluid goed schijnt te zijn met cijfertjes) een vette factuur naar dan wel Vitesse of de KNVB heeft gestuurd om de gemaakte kosten te verrekenen.

Abonneer
Abonneren op
11 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties