Het kon bijna niet meer misgaan, maar het is nu dan definitief: Lars Veldwijk vertrekt naar Jeonbuk Hyundai Motors Football Club. Waarvan akte.

Het officiële bericht van Jeonbuk valt -voor wie het kan ontcijferen- te lezen via deze link.

Mag er nog een bericht op de officiële Sparta site?

Klein kritisch nootje nog wel. Onze club is er de laatste tijd als de kippen bij om een transfer via de officiële kanalen te melden. Vandaag bijvoorbeeld viel te lezen dat……..Jamy Brute (en ook Abdallah Aberkane) de club hebben verlaten… klik hier voor dat bericht.

Maar Sparta heeft tot nu toe niets van zich laten horen over de transfer van Veldwijk. De spits heeft zich met zijn gedrag de laatste tijd redelijk onmogelijk gemaakt bij o.a. Henk & Henk, maar daar moet je als club natuurlijk wel boven staan, dus wel gewoon op de juiste wijze aandacht besteden aan zijn vertrek.

UPDATE: Sparta heeft vrijdagmiddag dan toch een berichtje geplaatst over het vertrek van Veldwijk (klik op deze link voor dat bericht). Hiermee kan door het bovenstaande stuk dus een streep, wat we bij deze dan ook gedaan hebben.

Veldwijk & Sparta, per saldo best positief

Veldwijk & Sparta; ’t was geen liefdesrelatie, maar er waren wel genoeg mooie momenten. De spits kwam in de zomer van 2018 transfervrij naar onze club toe. Hij was vorig seizoen de topscorer van Sparta, was aanvoerder van het promotieteam en in de nacompetitie ging hij voorop in de strijd. Dit jaar was het niet heel veel met de spits, maar niettemin toch nog een paar belangrijke doelpuntjes en Sparta heeft hem uiteindelijk voor een mooi bedrag -tussen de 2,5 en 3,5 ton- kunnen verkopen. Het verhaal Veldwijk & Sparta is per saldo zo negatief nog niet.

Veldwijk is natuurlijk een ware clubhopper en gaat maar voor één ding naar Zuid-Korea en dat is flink cashen. We hopen voor hem dat dat lukt. Zijn vertrek is voor alle partijen het beste.

Onze mooiste herinnering van Veldwijk gaat toch uit naar die ene dag in Doetinchem. Hij scoorde niet, maar hij knokte en nam het elftal op sleeptouw. Dat deed hij helaas veel te weinig, maar die avond stond hij er. Hij speelde tegen De Graafschap niet best, maar het was een genot om hem te zien strijden voor promotie en na afloop uitgeteld tegen het uitvak te zien leunen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties