De oplettende Spartaan zal het al mee hebben gekregen, maar we melden het hier toch nog maar even. Gisteren werd tijdens de nieuwjaarsreceptie van onze club duidelijk dat technisch manager Henk van Stee promotie maakt. Zijn nieuwe functie is directeur voetbalzaken. Het is niet slechts een wijziging van de titel, Van Stee krijgt ook meer bevoegdheden.

Tweekoppige directie

Het papierwerk moet nog even geregeld worden, maar over een paar weekjes heeft Sparta dan toch echt een tweekoppige directie: Laros en Van Stee. Er is iets voor te zeggen. Van Stee had een managersfunctie; net als onze club een manager publiekszaken heeft. Ook belangrijk, maar h�, we zijn wel een voetbalclub. Maak het voetbal topprioriteit en draagt dat ook uit in je organisatie. Uiteraard blijft Manfred Laros wel gewoon algemeen directeur.

Meer verantwoordelijkheden voor Van Stee

Het is niet alleen maar een papieren promotie. Van Stee was alleen verantwoordelijk voor het eerste en tweede elftal en de seniorenscouting. In zijn nieuwe functie als directeur voetbalzaken zal Van Stee over meer zaken iets te zeggen hebben en ook de juniorenscouting en de jeugdopleiding zal kritisch onder de loep genomen worden door Van Stee. Het is immers al langer bekend dat Van Stee niet volledig tevreden is over de opleiding. Ook Pim Verbeek heeft vlak voor zijn overlijden nog een analyse opgeleverd over verbetering van de jeugdopleiding. Wat er in dat rapport stond is (nog) niet uitgelekt, maar Van Stee heeft zich er in een eerder stadium lovend over uitgelaten.

Al met al is het goed dat Sparta en Van Stee de opleiding kritisch volgen, want als iets beter kan, dan moet het zeker beter. Tegelijkertijd levert de jeugdopleiding over de laatste 10 jaar bekeken per saldo behoorlijk wat geld op, waarbij we ook nog eens van enkele talenten hebben kunnen genieten. Het zijn resultaten waar Hoofd Opleiding Dolf Roks graag mee pronkt en dat is ook wel terecht. Het is de afgelopen jaren gewoon prima gegaan met de jeugdopleiding. Maar prestaties uit het verleden bieden zeker geen garantie voor de toekomst. Van Stee wil dat de opleiding tot de besten moet behoren of vindt dat je er anders maar mee moet stoppen. Maar onze club zal niet meer geld uit gaan geven aan de jeugdopleiding; Sparta is al de club die procentueel het meeste uitgeeft aan de opleiding.

Van Stee heeft onder meer zijn twijfels bij de kosten die Sparta maakt aan de jongere jeugd en aan al het pedagogisch verantwoord opleiden. Simpel gezegd: bij een profclub is het het resultaat dat telt. En alles moet in het teken staan om Sparta 1 beter te laten presteren. De boel zal niet in ��n keer op zijn kop gaan, maar het is interessant om te volgen welke stempel Henk van Stee als technisch directeur op de club gaat drukken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties