Henk van Stee: ‘Henk en ik wisten dat dit ging gebeuren en we hebben gelijk gekregen.’

278
8493
Henk van Stee

Henk van Stee heeft reeds na de beëindiging van de samenwerking tussen Sparta en de (ex)-technisch directeur een reactie gegeven aan RTV Rijnmond.

Henk van Stee vind het naar eigen zeggen vervelend om te vertrekken bij Sparta. Volgens Van Stee voerde hij een goed gesprek met het bestuur van Sparta en zijn zij hierin tot de conclusie gekomen om de samenwerking te beëindigen, mede door een verschil in inzicht in het te voeren beleid. Het gesprek werd afgesloten met een biertje en de wegen scheiden.

‘Sparta is belangrijker dan één persoon. Ik heb hier 3,5 jaar met veel plezier gewerkt en wens Sparta het allerbeste toe’.

Verder vroeg Ruud van Os of Henk van Stee iets kwijt wilde over de verschillen in het beleid, maar daar wilde Henk van Stee niets over kwijt. Hij wilde niet ‘de vuile was buiten hangen’.

De bom barstte uiteindelijk door meerdere aspecten. De sportieve prestaties zijn in de eerste plaats bedroevend, hierdoor wordt automatisch gewezen naar de slechte beurt op de zomerse transfermarkt. Daarnaast was Henk van Stee niet vies van het naar buiten brengen van cijfers. Iets wat in het verkeerde keelgat schoot bij Manfred Laros.

Henk van Stee vond dat Sparta meer financiële risico’s moest nemen, anders zou Sparta een degradatiekandidaat zijn. Dit stelde hij naar aanleiding van een vraag omtrent zijn eigen functioneren, waar Henk opvallend weinig kritiek op zichzelf heeft geuit.

‘Vooraf had ik misschien al meer druk moeten leggen op de versterkingen, omdat we anders degradatiekandidaat zouden zijn. Henk en ik wisten dat dit ging gebeuren en we hebben gelijk gekregen. We zijn niet meer dan ploegen als RKC, Fortuna of PEC. Het wordt vechten. Maar ik hoop dat mijn vertrek voor rust zorgt en niet doorsijpelt binnen de spelersgroep.

Daarnaast verwijt Van Stee de impact van het succes afgelopen seizoen. Door de transferperikelen binnen de spelersgroep was de focus verlegt en heeft dit veel invloed gehad op de individuele speler. Concrete verbeterpunten noemt Van Stee dus niet.

Manfred ‘Grijze Muis’ Laros

‘Ik ben hier 3,5 jaar geleden gekomen om iets teweeg te brengen, om door die vicieuze cirkel van de onderkant Eredivisie en top Eerste Divisie heen te komen. Dat is mij grotendeels gelukt. En als het dan zoals in de afgelopen manden wat minder gaat, komen de grijze muizen uit hun holletje en gaan ze lopen piepen’.

Zonder bevestiging te geven aan Ruud van Os doelt Henk van Stee hier op Manfred Laros. Het verschil in karakter en invalshoeken hebben de samenwerking geen goed gedaan en hij vindt dat: ‘we allemaal op onze tenen moeten lopen’ om die lijn tussen de vicieuze cirkel te doorbreken in combinatie met de mogelijke middelen.

Na een vraag over het extern onafhankelijk onderzoek werd Henk pissed off. Hij werd gebeld door Jeroen Rijsdijk en Nathan Rutjes, zij waren des duivels! Zij suggereren dat deze oproep gedaan is door oud-medewerkers die de club hebben verlaten. Hier wordt niet in gegaan op namen. 

Henk Fräser

Tot slot wordt het mogelijke vertrek van Henk Fraser besproken met Ruud van Os: 

‘Met Henk hadden wij een plan om Sparta een stabiele Eredivisieclub te maken’, vertelt Van Stee. ‘Het is aan Henk om te bepalen wat te doen, ik hoop voor Sparta dat hij blijft. Hij heeft waanzinnig goed werk geleverd. Henk weet ook van mij welke spelers in de winter naar Sparta willen komen, het is aan hem om te bepalen of hij ze wil hebben.’

En zo duurt de soap voort…

Bron: https://www.rijnmond.nl/nieuws/1439264/Van-Stee-over-vertrek-bij-Sparta-Ik-ben-hier-gekomen-om-iets-teweeg-te-brengen-dat-is-me-grotendeels-gelukt

Abonneer
Abonneren op
278 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties