scheidsrechtersfluit

Zondag gaat het weer beginnen. Nadat Sparta nu al een aantal jaar op rij de stijgende lijn te pakken heeft, gaan we kijken of onze club dit seizoen gaat strijden tegen degradatie, zich zal nestelen in de brede middenmoot, of opnieuw mee kan gaan doen in de strijd om play-offs voor Europees Voetbal. Daarnaast wordt het maar eens tijd om die Denneappel naar Rotterdam-West te halen!

Maar voordat we denken aan bekerwinst, begint het eredivisieseizoen voor ons als Spartanenin Utrecht. Daar wordt aanstaande zondag om 14:30 uur afgetrapt tussen de plaatselijk FC en de mooiste club van Rotterdam en verre omstreken. Het duel tussen de Domstedelingen en Sparta staat onder leiding van Martin van den Kerkhof. De 37-jarige arbiter zal geassisteerd worden door Cristian Dobre en Rob van de Ven. Het heerschap Jesse Rozendal is de vierde man. Pol van Boekel was tijdens het afgelopen EK een veelbesproken VAR. Nu mag hij het proberen als VAR tijdens een echt belangrijke wedstrijd, want zo mogen we iedere pot van Sparta toch wel duiden. Sjoerd Nanninga is dolblij dat hij in het eerste eredivisieweekend als AVAR door het leven mag.

Kaartverkoop
Voor het eerst in bijna anderhalf jaar mogen Sparta-supporters een uitwedstrijd bijwonen. De laatste uitwedstrijd was toevallig ook FC Utrecht – Sparta. Het was maart 20202. Iedereen stond toen boven op elkaar, velen proestend en kuchend een cocktail van virussen verspreidend onder mede-Spartanen. Van stewards mochten we zelfs geen afstand houden, want het bovenste deel van het uitvak was verboden terrein, dus als virus-haringen in een ton aanschouwden we de wedstrijd. Wel extra veel handen wassen, dat zou het coronavirus wel de wereld uit helpen, zo was de gedachte. Een week later brak ook in Nederland de corona-pleuris uit. Wat vaccins verder en we kunnen het uitvak weer op.

Er waren voor de editie 2021 van Utrecht – Sparta maar een paar honderd kaarten voor het uitvak beschikbaar. Deze zijn allemaal aan de vrouw en man gebracht. Het uitvak zal dus bij lange na niet vol ogen, maar is wel volledig uitverkocht.

Abonneer
Abonneren op
9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties