Sparta supporter in Sittard
Foto: ITWM

Een meevaller voor Sparta? Een volle bak vol Limburgers die allemaal tegen je zijn werkt voor spelers natuurlijk meer op je algehele toestand dan dat men de wedstrijd in een halfvol stadion zou spelen.

Acties over en weer in Sittard

In Sittard heeft men net zoals bij Sparta begrepen dat het alle hens aan dek is om directe degradatie te voorkomen en net zoals onze club spelen ze in het Limburgse elke week een finale. Om die finales goed te laten verlopen wordt alles op alles gezet om de club van de groen-gelen van extra support te voorzien. Daarom regelen ze fikse kortingen om het stadion vol te krijgen

Een volle tegen Zwolle

In het stadion , dat een slag groter is dan het stadion van Sparta (cap. 12.800 toeschouwers) is het doorgaans niet drukker dan dat het stadion voor tweederde vol zit. Op de website van Fortuna lezen we dat een ieder zich de actie van een “Volle tegen Zwolle” van twee seizoenen geleden nog herinnert en daarmee het stadion met 10.000 supporters gevuld was. Dat gebeurde door een actie waarbij elke seizoenkaarthouder iemand gratis mee mocht nemen. In Sittard hebben ze verzonnen om die actie opnieuw te houden voor het duel tegen FC Zwolle op zondag 6 maart a.s.

Alle tickets voor Fortuna – Sparta vervallen

Om een wildgroei aan acties en tickets te voorkomen is door Fortuna besloten alle reeds aangeschafte tickets voor de wedstrijd tegen Sparta te laten vervallen. Iedereen krijgt restitutie schrijven de Limburgers op hun website.

Gevolgen voor Sparta supporters met een € 5,= ticket

Of de kaarten voor de Sparta supporters ook vervallen is nog niet duidelijk. Sparta supporters konden voor het duel tegen Fortuna Sittard een busreis en een ticket, of alleen een ticket aanschaffen voor slechts € 5,= en maakten daar gretig gebruik van. Storm Eunice verziekte uiteindelijk het voetbalfeestje in de kelder van de eredivisie en een nieuwe speeldatum is nog steeds niet bekend gemaakt. Aan Sparta hebben we gevraagd of zij weten wat de gevolgen zijn van het laten vervallen van de tickets. We hopen zo snel mogelijk een antwoord te kunnen geven.

Update 10:50 uur

Sparta zal vandaag of morgen communiceren wat er gaat gebeuren. Voor nu lijkt het dat de gegeven korting gehandhaafd zal worden

Abonneer
Abonneren op
9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties