Voetballers stikken van de vrije tijd. Dat leerden we van Bart Vriends die parallel aan zijn voetballoopbaan er allerlei studies bij volgde en nu ook volop de tijd heeft om samen met onder meer Thomas Verhaar de fantastische Cor Potcast wekelijks uit te brengen.

Er zijn ook voetballers waarvan vermoed wordt dat deze niet aan een studie zullen beginnen. Tom Beugelsijk zou er een van kunnen zijn. Neemt niet weg dat de superfitte Beugelsijk geen ambities zou hebben. Die zijn er wel degelijk. Tom Beugelsijk zou graag na zijn actieve carriere trainer willen worden. Dat lezen we in een interview met hem in het AD/Haagsche Courant.

“Nu heb ik de tijd om mijn trainers­papieren te halen”

Zijn schoonvader Wilco Wapenaar, trainer van de Hazerwoudse Boys, helpt Tommy daarbij. Het plan is dat hij door stage te lopen bij de club uit het Groene Hart de diploma’s TC3 en TC2 gaat halen. Ondanks alle vrije tijd, lukt het de robuuste verdediger niet om elke week op de bank te gaan zitten in Hazerswoude.

Over het avontuur zegt Beugelsdijk het volgende: ,,Nu heb ik de tijd om mijn trainers­papieren te halen. TC1 kan ik pas na mijn actieve carrière doen. Dat is nu veel te druk. Ik weet ook niet zeker of ik dat wel wil. Eerst wil ik kijken of ik het überhaupt leuk vind als trainer. Misschien bevalt het me niet en ga ik een andere kant op. Maar ik wil het eerst bij Hazerswoudse Boys proberen.”

De schoonvader van de ras-hagenees is net zo gepolijst als zijn schoonzoon en weet wel raad als het niet even mee zit: “Ik pak hem bij zijn oren beet, zodra het niet goed gaat.”

Het hele (premium) artikel is HIER te lezen

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
8 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
HansG
Spangenaar
3 maanden geleden

Leuk bericht dat Wilco Wapenaar de schoonvader is van Tommy Beugelsdijk. Ik ken Wilco nog goed van de tijd dat hij trainer was van MSV’71 en ik in het Bestuur zat van Maassluise Sportvereniging ’71. Wist ik niet dat Wilco zijn schoonvader is.

D
Fan
Spangenaar
3 maanden geleden

eerst maar even handhaven

D
Ruud
Leonidas
3 maanden geleden

Beugelsdijk in een Spartashirt bij de 1e training van vorig seizoen.
Vandaar zijn slechte prestaties bij den Haag afgelopen seizoen. ?

D
wvb87
Spartaantje
3 maanden geleden

Leuk toch. Met Polak als assistent bij Ado.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  wvb87
3 maanden geleden

Sjaak Polak is de coach van het ADO Dames Elftal

D
Dikker
Gladiator
3 maanden geleden

Ik zou zeggen: ga er voor Tommy.
Hoe eerder je alle papieren haalt, hoe beter.
Je kan gelijk bondscoach worden wat mij betreft want Edwin Evers doet het tot nu toe niet zo goed.

D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Heeeeeeeeey, Eversssss!

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  RWGladiator
3 maanden geleden

Het is toch echt Edwin Evers?!
Hoewel, aan het voetbal te zien zou het ook Frank de Boer zelf kunnen zijn….