Tommy Beugelsdijk in Spartashirt

Voetballers stikken van de vrije tijd. Dat leerden we van Bart Vriends die parallel aan zijn voetballoopbaan er allerlei studies bij volgde en nu ook volop de tijd heeft om samen met onder meer Thomas Verhaar de fantastische Cor Potcast wekelijks uit te brengen.

Er zijn ook voetballers waarvan vermoed wordt dat deze niet aan een studie zullen beginnen. Tom Beugelsijk zou er een van kunnen zijn. Neemt niet weg dat de superfitte Beugelsijk geen ambities zou hebben. Die zijn er wel degelijk. Tom Beugelsijk zou graag na zijn actieve carriere trainer willen worden. Dat lezen we in een interview met hem in het AD/Haagsche Courant.

“Nu heb ik de tijd om mijn trainers­papieren te halen”

Zijn schoonvader Wilco Wapenaar, trainer van de Hazerwoudse Boys, helpt Tommy daarbij. Het plan is dat hij door stage te lopen bij de club uit het Groene Hart de diploma’s TC3 en TC2 gaat halen. Ondanks alle vrije tijd, lukt het de robuuste verdediger niet om elke week op de bank te gaan zitten in Hazerswoude.

Over het avontuur zegt Beugelsdijk het volgende: ,,Nu heb ik de tijd om mijn trainers­papieren te halen. TC1 kan ik pas na mijn actieve carrière doen. Dat is nu veel te druk. Ik weet ook niet zeker of ik dat wel wil. Eerst wil ik kijken of ik het überhaupt leuk vind als trainer. Misschien bevalt het me niet en ga ik een andere kant op. Maar ik wil het eerst bij Hazerswoudse Boys proberen.”

De schoonvader van de ras-hagenees is net zo gepolijst als zijn schoonzoon en weet wel raad als het niet even mee zit: “Ik pak hem bij zijn oren beet, zodra het niet goed gaat.”

Het hele (premium) artikel is HIER te lezen

Abonneer
Abonneren op
8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties