Het onvolprezen supportersblad KasteelNieuws (29e jaargang, nummer 4, februari 2024) is uit. Supporter Arjan Rietveld nam met zijn pennetje en blocnote plaats tegenover onze oud-trainer Maurice Steijn. Best bijzonder. Alleen bij Beau van Erven Dorens, in een wintersportdecor, deed Steijn na zijn vertrek bij Ajax een interview. Hij gaat ook in op zijn vertrek bij Sparta.

Door zijn goede spel met SPARTA ROTTERDAM kwam voor Steijn Ajax in beeld. Begin mei benaderde Ajax onze trainer, die met Sparta toen nog volop streed om Europees Voetbal. Alleen zijn vrouw, kinderen en manager wisten ervan. Gerard Nijkamp wist niet meer dan ‘dat er iets groots speelde’. ” In principe waren we het al eens over mijn contractverlenging. Wel heb ik hem gezegd: als ik die grootste kans kon pakken, dat ik dat met beide handen zou doen. Meer kon ik helaas niet zeggen, maar ik ben wel zo open en eerlijk mogelijk geweest, dat vond ik belangrijk.”

‘Niet de kans om historisch seizoen feestelijk af te sluiten’

Nadat zijn vertrok rondzong na de laatste uitwedstrijd bij Sparta, stelde hij bij aankomst op Het Kasteel Boukhari en Rijsdijk op de hoogte. Daarna Nijkamp. “Het was erg dubbel. Enerzijds was ik blij dat het pas na de play-offs was uitgelekt. Anderzijds kregen we nu niet de kans om het historische seizoen met z’n allen op een feestelijke manier af te sluiten. Welbeschouwd was mijn tijd op Het Kasteel te kort. Maar een kans om bij Ajax aan de slag te gaan, krijg je niet vaak, dus ik heb geen moment getwijfeld.”

‘Ik wilde Olij en Kitolano naar Ajax halen’

Steijn gaat in het KN-interview ook in op zijn tijd bij Ajax. ,,Van samenwerken (met Mislintat) was geen sprake. Ik wilde bijvoorbeeld Olij en Kitolano naar Ajax halen, maar Mislintat nam het alleen voor kennisgeving aan. Hij maakte andere keuzes, zonder te overleggen. Als we wel hadden samengewerkt, hadden we gewoon kunnen meespelen om het kampioenschap. Er waren zoveel topspelers die naar Ajax wilden komen, maar Mislintat maakte andere keuzes. De samenstelling in de groep qua leeftijdsopbouw klopte ook niet.”

‘Ik ga niet zomaar overal aan de bak’

Steijn wil nog eens naar Het Kasteel komen om afscheid te nemen van de supporters. Daar had hij als Ajax-trainer geen tijd voor. Hij volgt het voetbal (ook Sparta) op de voet en hoopt in de toekomst weer ergens aan de slag te gaan. ,,Ik ga niet zomaar overal aan de bak, maar als er iets moois voorbijkomt, in Nederland of buitenland, zal ik dat zeer zeker overwegen. Het leven in het Midden-Oosten is me ooit goed bevallen, dus wie weet.”

Pssst. Word eens lid van de supportersvereniging

Heel het interview lezen? Of een interview met Sparta-fysiotherapeuten Mandy Schellevis en Youri Bleijenberg. Of Ger en Anita Roodbol, DJ Danny Groenenboom, Kohei Sagara of Tijs Velthuis. Mailwisselingen tussen Ad Borstlap en Theo Stikkers. Het Sparta-alfabet met Bart Hoving en Maurice Breeman doornemen. Voorwoordje lezen van Zeeuw Peter van der Zwan. Of columns van Robert, Frank en Barbara tot u nemen. Word lid van de supportersvereniging. Klik hier: http://www.despartasupporter.nl/blog-WP/lidwordenform/

Veel leesplezier.

Abonneer
Abonneren op
77 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties